Ontroerend boek over vrouwtje en haar hond

De komst van haar hond Bouffon bracht een grote verandering teweeg in het leven van Patricia van der Veen. Ze schreef er over in een eerste boek en nu ligt er een vervolg met de titel “Vrouwtje vertel (nog) eens? “

Wie wil begrijpen wat de relatie tussen mens en dier,  in dit geval tussen Patricia en haar Franse buldog uitricht, kan niet om dit boek heen. Ze constateert dat de mist en somberte over mislukte relaties, optrok en verdween toen een guitig, clownesk bulletje haar metgezel werd.

Een kameraad voor het leven dat wat Bouffon betreft tien jaar duurde. Een boek dat beweegt tot een lach en een traan. De onvoorwaardelijke trouw, de knotsgekke streken en uiteindelijk het intense bezoek aan dierenarts en oncoloog.

Het is allemaal geschreven met een vlotte pen, waarbij de woorden recht uit het hart komen.

Grenzeloze emotionaliteit, hilarisch, pikante en genante avonturen die je raken, en mensen die dieren tot nu op een afstand hielden een stuk dichter bij de werkelijkheid brengen.

Diepgaand

Ze zullen moeten erkennen dat een hond als makker voor een mens net zo’n diepgaande betekenis kan hebben als de relatie tussen mensen onderling. Met dit verschil dat een dier, in dit geval bulletje Bouffon, niets te verbergen heeft en onvoorwaardelijke aanhankelijkheid debiteert, niet in het minst gehinderd door een bestraffend woord of gebaar.

Dat maakte het voor haar ook niet moeilijk om een stroom aan medische kosten uit te geven omdat de liefde die ze kreeg onbetaalbaar was.

Patricia verdient een compliment voor de wijze waarop zij haar ervaringen met de lezer deelt, zonder terughoudendheid en zeer inzichtelijk.

Ze heeft het moeilijk met de rouwverwerking, maar heeft het realisme niet aan emotionaliteit prijs gegeven. Aan iedereen die haar met de beste bedoelingen adviseert snel een nieuwe hond aan te schaffen laat ze weten dat ze daarin wordt tegengehouden door de wetenschap dat ze er geen tweede Bouffon mee terug krijgt.

Een must-have voor dierenvrienden, hondenmensen en liefhebbers van Franse Bulldoggen in het bijzonder.

En het lijkt ons niet onaannemelijk dat ze met dit epos er  veel dierenvrienden bij maakt die tot nu toe in onwetendheid hun schouders ophaalden.

Uitgeverij Boekscout Soest

ISBN: 978-94-646-8083-6 www.boekscout.nl

Het eerste boek “Vrouwtje vertel eens” is verkrijgbaar bij dezelfde uitgever. Je zou het moeten lezen om te weten wat het bracht en wat het verlies op 14 juni van dit jaar achter laat.

Dick van der Veen

Meest recente reacties

19.05 | 08:24

Te bereiken via de schrijver Henk Radstake telefoon 0578 - 617734

18.05 | 13:44

Waar kan ik dat boek aanschaffen?

15.12 | 19:30

Zo dat is effe mooi om te horen, oftewel te lezen. Schitterend Thea, zo'n prachtige onderscheiding zet - letterlijk en figuurlijk - zoden aan de dijk! Namens Fransien en mij van harte gefeliciteerd !

15.12 | 10:51

U heeft ons huis heel mooi op de foto gezet dank daarvoor. (eerste foto in het midden). Banne is een prachtig authentiek dorp waar wij sinds 25 jaar onze gite hebben opgebouwd

Deel deze pagina