Boeiende feiten uit de geschiedenis in een handige kalender

 

Een kalender met feiten en feitjes uit alle delen van de wereld, verdeeld over vele eeuwen, met de wervende titel Geschiedenis voor herbeginners in 365 dagen.

Het idee er achter ontstond toen twee docenten in 2020 door corona hun werk niet naar behoren konden doen en ze de gedachten verzetten door het maken van een podcast over de oorzaken van de Eerste Wereldoorlog, afgestemd op leerlingen.

De vonk sloeg over naar een veel groter publiek uit Nederland en Vlaanderen. Het succes werd overgeplant naar deze kalender, waarin op beknopte wijze dag na dag interessante feitelijkheden worden neergezet, voorzien van een treffende illustratie,

 

Cadeau

 

Een kalender waarmee je familie, vrienden en kennissen een zeer origineel cadeau bezorgt. Gemaakt van stevig materiaal, gegoten in een appetijtelijke ringband, waardoor ze in tegenstelling tot historische gebeurtenissen niet omvalt.

Het is misschien een tip om een historisch nieuwsfeit te linken aan iemands verjaardag.

Je kunt de kalender meer jaren gebruiken wanneer je na het omslaan van de 365ste bladzijde het erop volgende jaar de behoefte hebt om het allemaal nog eens in je gedachtegoed te planten. En dat verlengt dus het bestaansrecht.

Wanneer van een van de onderwerpen een podcast is gemaakt dan wordt daar met een symbooltje naar verwezen. Zo kun je in één ruk door deze aflevering beluisteren.

De makers Jonas Goossenaerts, Benjamin Goyvaerts, Laurent Poschet en Filip Vekemans verdienen een compliment voor de smaakvolle keuze. De eerste drie mannen zijn de makers van de podcast.

 

Dick van der Veen

 

 

Meest recente reacties

19.05 | 08:24

Te bereiken via de schrijver Henk Radstake telefoon 0578 - 617734

18.05 | 13:44

Waar kan ik dat boek aanschaffen?

15.12 | 19:30

Zo dat is effe mooi om te horen, oftewel te lezen. Schitterend Thea, zo'n prachtige onderscheiding zet - letterlijk en figuurlijk - zoden aan de dijk! Namens Fransien en mij van harte gefeliciteerd !

15.12 | 10:51

U heeft ons huis heel mooi op de foto gezet dank daarvoor. (eerste foto in het midden). Banne is een prachtig authentiek dorp waar wij sinds 25 jaar onze gite hebben opgebouwd

Deel deze pagina