Genieten van en met Groot Wandelboek Vlaanderen

(Dick van der Veen)

De omslag van Groot Wandelboek Vlaanderen alleen al noodt tot het aantrekken van de wandelschoenen; elke blik ìn de gids wakkert dat gevoel aan. Het standaardwerk brengt 75 lusvormige tochten onder ogen: zó compleet en zó informatief dat je er op voorhand al van kunt genieten. Als het in de praktijk toch wat tegenvalt doet dat geen afbreuk aan deze veelkleurige informant; dan is dat het werk van degenen die het nodig vonden om de bordjes te verhangen. De gruwel van iedere uitzetter en al helemaal van Michaël Cassaert, die primair verantwoordelijk is voor duizend kilometer aan wandelplezier.

Geen zorgen; zelfs bij gewijzigde omstandigheden onderweg en gekaapte routebordjes blijf je als wandelaar toch wel op het rechte pad. De kaarten van iedere wandeling zijn met grote precisie ingetekend. De erbij gevoegde omschrijvingen maken dwalen schier onmogelijk. Gedetailleerde beschrijving van de route, opgedeeld in pasklare delen, geeft groot houvast. Alles over moeilijkheidsgraad, parkeermogelijkheden, eten en drinken met bovendien aaneengeschakelde wandelknooppunten die de kans op ‘onpasselijkheid’ nagenoeg tot nul reduceren. Tenzij je in een verkeerde stemming aan een tocht begint, maar zelfs dan fleur je gaandeweg weer op door   het mooie landschap, de natuur en de cultuur. Het verzoek van de uitgever om eventuele hiaten  direct te melden mag niet aan dovemansoren gericht zijn, opdat een volgende editie kan worden geactualiseerd.

De wandelingen worden per provincie opgedist. Van Limburg, via Antwerpen, Vlaams-Brabant, Oost-Vlaanderen naar West-Vlaanderen. De legenda geeft goede sturing, zoals die over het al dan niet haalbaar voor kinderen en de eventuele mogelijkheid voor het benutten van de rondwandeling met kinderwagen/buggy.  Informatie over erfgoed, musea hoogteverschillen, er blijft weinig te wensen over met deze gids als trouwe metgezel.  Speciale aandacht voor de magnifieke illustraties.

Meest recente reacties

19.05 | 08:24

Te bereiken via de schrijver Henk Radstake telefoon 0578 - 617734

18.05 | 13:44

Waar kan ik dat boek aanschaffen?

15.12 | 19:30

Zo dat is effe mooi om te horen, oftewel te lezen. Schitterend Thea, zo'n prachtige onderscheiding zet - letterlijk en figuurlijk - zoden aan de dijk! Namens Fransien en mij van harte gefeliciteerd !

15.12 | 10:51

U heeft ons huis heel mooi op de foto gezet dank daarvoor. (eerste foto in het midden). Banne is een prachtig authentiek dorp waar wij sinds 25 jaar onze gite hebben opgebouwd

Deel deze pagina