Nuttige tips voor invulling van een stedentrip

Anne de Buck bereist de ganse  aardkloot en zelfs als ze tussendoor thuis is heeft ze geen zit in d’r gat. Dan maakt ze stedentrips in Nederland en België.  In Staycation geeft ze tal van tips voor de invulling van 36 weekenden, door te brengen in even zoveel uitdagende steden in beide landen.

Je hoeft je niet af te vragen of ze nog veel Nederlands spreekt, want in de beschrijving wemelt het van het Engels. Staycation is te vertalen met vakantie in eigen land. Ze is geen mondiale reziger die over haar belevenissen schrijft, maar ‘gewoon’ een travelblogger. Met niet ruim 600 tips maar natuurlijks hotspots over logeren, winkelen pardon shoppen, eten, drinken en ervaren. 

Informatief

Anne is geen stichter maar founder van  Your Little Black Book, het grootste travel- en lifestyle blog. Het dus via internet presenteren van reiservaringen. Over het vervreemden van de moerstaal kun je zo je gedachten hebben. Het gaat uiteindelijk om de waarde van de informatie die ze je als lezer toespeelt. En dat gebeurt wel in het Nederlands. Haar eigen weekendjes waren geen half werk. Ze keek er rond met de ogen van de kenner. Maar dan toch, wanneer mensen haar vragen hoe ze die informatie bij elkaar krijgt is het antoord niet opbouwen, onderzoeken en ontdekken maar build, search en discover.

Dit boek geeft je meer dan een handvat voor het optimaal beleven van een stad. Je moet ook niet de iillusie hebben dat je al die opgesomde tips in een paar dagen kunt natrekken. Het moet worden gezien als een riante keuze uit een breed scala om zo’n weekend tot een succes te maken. En omdat een mens nu eenmaal in zo’n beschrijving nooit compleet kan zijn, is er een nadrukkelijk verzoek aan de lezer om  eigen ervaringen te melden, opdat  die de aanbevelingen kunnen verrijken.

Zeker in een  tijd dat corona de rem zet op verre tochten naar vreemde oorden is Staycation een zeer welkome gids op een weekend door de Lage Landen. Al bij de eerste info over de eerste stad Amsterdam kom je er achter dat je voor een ontdekkingsreis niet de landsgrens hoeft te overschrijden.                                                                                                                                                                          De uitnodigende foto’s verhogen de pret vooraf. Cultuur, natuur, eten en drinken, bezienswaardigheden, seizoensgebonden tips, strandtenten wellness, (bijzondere) overnachtingsadressen enzovoort. Ook de veeleisende lezert zal niet vergeefs zoeken naar mogelijkheden om het stedelijk genot naar eigen hand te zetten.

Dick van der Veen.

Meest recente reacties

19.05 | 08:24

Te bereiken via de schrijver Henk Radstake telefoon 0578 - 617734

18.05 | 13:44

Waar kan ik dat boek aanschaffen?

15.12 | 19:30

Zo dat is effe mooi om te horen, oftewel te lezen. Schitterend Thea, zo'n prachtige onderscheiding zet - letterlijk en figuurlijk - zoden aan de dijk! Namens Fransien en mij van harte gefeliciteerd !

15.12 | 10:51

U heeft ons huis heel mooi op de foto gezet dank daarvoor. (eerste foto in het midden). Banne is een prachtig authentiek dorp waar wij sinds 25 jaar onze gite hebben opgebouwd

Deel deze pagina