Avontuurlijk wandelen in Vlaanderen

Inspannen en ontspannen in één moeite door

Inspannen en ontspannen in één moeite door

Voor Michaël Cassaert kent Vlaanderen geen geheimen. In navolging van zijn Groot Wandelboek met daarin 75 lusvormige tochten trok hij er op uit om het avontuur te zoeken en daarcoor bond hij uiteraard de wandelschoenen onder. Dat leidde tot twintig inspirerende routes, opgetekend in een boek waarvoor Koen de Langhe de lens scherp zette.

Een reeks tochten met waarin hij al het moois van een uniek wandelgebied verpakte en er een stevige scheut uitdaging aan toevoegde. Dezwe betrouwbare gids voert  je langs, door en over water, door moerasgebied, over steile bergen en diepa dalen, confronteert met opwindende plekken in het bos en in de stad en voegt daar kuitenbijters in het zand aan toe. Wandelingen van verschillende lengtes m et kaartmateriaal,  verhelderende icoontjes en grote diversiteit. De wandelaar krijgt in dit boek waardevolle tips mee over aard van weg en terrein, waarbij de ,oeilijkheidsgraad varieert van één tot vijf.

Veel aandacht voor de geschikte kleding en uitrusting, handige referentiepunten, de ideale plekken om de inwendige mens te versterken en een beschrijving van alle bezienswaardigheden.  Routes opgeknipt in bewandelbare brokken met steeds de kilometers erbij  en een verwijzing naar nog meer avontuur voor klein en groot, voor jong en oud.Niet zelden kruist het wild je pad. Cassaert leert je de sporen kennen. De wandelknooppunten spelen een belangrijke rol. Hoewel wildkamperen verboden is geldt dat niet voor een twintigtal bivakplaatsen middenin de natuur. De enige opdracht die je hebt is deze plekken schoon achter te laten.

De honger naar het avontuur neemt toe met het omslaan van een bladzijde. Overzichtelijkheid scoort hoog bij de indeling. Routes in de vorm van wandellussen. De meeste schommelen in lengte van tot negen kilometer.  Alleen die door Kalmthoutse heide steekt er met 25 kilometer bovenuit. Hoe avontuurlijkk het ook is, de gedetailleerde kaarten en informatie maken dwaling onmogelijk. Uitgeverij Lannoo  b ewijst met dit boek de oprechte wandelaar een goede dienst.

Dick van der Veen

Meest recente reacties

19.05 | 08:24

Te bereiken via de schrijver Henk Radstake telefoon 0578 - 617734

18.05 | 13:44

Waar kan ik dat boek aanschaffen?

15.12 | 19:30

Zo dat is effe mooi om te horen, oftewel te lezen. Schitterend Thea, zo'n prachtige onderscheiding zet - letterlijk en figuurlijk - zoden aan de dijk! Namens Fransien en mij van harte gefeliciteerd !

15.12 | 10:51

U heeft ons huis heel mooi op de foto gezet dank daarvoor. (eerste foto in het midden). Banne is een prachtig authentiek dorp waar wij sinds 25 jaar onze gite hebben opgebouwd

Deel deze pagina