Uitnodigende mythische Europese fietstochten

Je hebt fietsers in soorten en maten. Recreanten die een blokje om genoeg vinden, anderen die er best 75 kilometer aan willen wagen en degenen die er graag de grens voor opzoeken. Of zelfs die grens overschrijden, maar dan letterlijk genomen. En binnen die categorie zullen er zijn die hun oog laten vallen op tochten door gebieden die iets te vertellen hebben. En Lannoo heeft Lonely Planet in de arm genomen om Mythische Fietstochten in Europa samen te stellen. Prachtige routes in een boek met een fraaie cover en vele fraaie functionele illustraties.

Geschreven door medewerkers die hun voorkeuren laten spreken in vijftig routes/door Noord-, West- en Oost-Europa. Die passie spat ervan af in woord en beeld. Accenten op wedstrijd en prestaties, maar ook bijdragen gericht op cultuur en natuur. Verhalen die je prikkelen tot navolging. Daarnaast 150 suggesties voor vergelijkbare tochten. De hoofdverhalen zijn gelardeerd met veel praktische informatie. Hoe kom je het gemakkelijkst bij het vertrekpunt, wat is de beste tijd om zoiets te ondernemen, tips voor overnachting en de geschikte kleding.

De routes zijn een- en meerdaag; de kilometrage loopt sterk uiteen. Dat mag geen belet zijn want je kunt er net zoveel tijd tegenaan zetten als je persoonlijke omstandigheid dat toelaat. De auteurs onthullen de lezer waardoor ze gegrepen zijn bij hun favoriete trip. Dat kan de Berlijnse muur zijn, een artistieke tocht door Kopenhagen, een Beierse biertocht, een toast op de wijnen van Bourgondië, Mallorca’ s lentespeeltuin, in de vallei van de Dood, glooiend door barok Sicilië, eilandhoppen in Kroatië, literaire bedevaarten of ontmoetingen in Macedonië. Zo maar een greep uit een boeiende reeks. Elk artikel voorzien van kaartmateriaal en opvallende kaders met bijzonderheden. Een afsluitend register vergemakkelijkt de keuze.

Er zijn meer mogelijkheden om mooie mythische streken te ontdekken, maar vanuit het zadel verstrek je jezelf de meeste vrijheid Een prachtige gids voor verkenning van land en volk, van natuur en cultuur. Mythische Fietstochten in Europa verstrekt je een raamwerk dat je verder naar eigen smaak kunt invullen.   Alleen al die perfecte foto’s maken dat je het liefst de deur achter je dicht doet en op de fiets springt.

Dick van der Veen

Meest recente reacties

19.05 | 08:24

Te bereiken via de schrijver Henk Radstake telefoon 0578 - 617734

18.05 | 13:44

Waar kan ik dat boek aanschaffen?

15.12 | 19:30

Zo dat is effe mooi om te horen, oftewel te lezen. Schitterend Thea, zo'n prachtige onderscheiding zet - letterlijk en figuurlijk - zoden aan de dijk! Namens Fransien en mij van harte gefeliciteerd !

15.12 | 10:51

U heeft ons huis heel mooi op de foto gezet dank daarvoor. (eerste foto in het midden). Banne is een prachtig authentiek dorp waar wij sinds 25 jaar onze gite hebben opgebouwd

Deel deze pagina