Optimaal genieten van en met Groot Wandelboek Ardennen

Dick van der Veen

Elke rechtgeaarde wandelaar die de Ardennen op de korrel heeft kan je uitleggen waarom je jezelf tekortdoet als je verzuimt dit standaardwerk aan te schaffen. Het is zo leidend, bevat zoveel informatie, dat het missen ervan je genoegens onderweg in hoge mate reduceert.

Niet voor niets is inmiddels de veertiende herziene editie verschenen waarin zijn (klein)kinderen Danny, Koen en Liesbeth Van den Bussche het pionierswerk van Julien Van Remoortere voortzetten. Zij actualiseerden de gegevens, controleerden de routes. Vijfenzeventig die in de vorm van een lus zijn uitgezet. Ze ontsluiten het prachtige natuurgebied. Wandelingen door de mooiste delen van de provincies Luik, Luxemburg, Namen en een vleug Henegouwen.

Gedetailleerd

Het begint met een gedetailleerde beschrijving van dit zuidelijk deel van België, Het accent ligt op historie, landschap en geografie, gekruid met bijzondere evenementen het jaar door en vermelding van organisaties en instanties die ertoe doen.  Een verzoek ook om afsluitingen te respecteren en eventuele omissies door te geven aan   de uitgever: redactie-toerisme@lannoo.be Neem kennis van de pictogrammen om het plezier aan de wandelingen volledig tot z’n recht te laten komen. Dat geldt al evenzeer voor de praktische informatie.

Pareltjes

Dan ben je klaar om aan één van de 75 pareltjes te beginnen: wandeltochten die in lengte variëren van 5 tot 13,5 kilometer. Elk ervan is met grote accuratesse beschreven. Je kunt op diverse plekken insteken. Vooraf kun je wegen of de moeilijkheidsgraad past. Het kaartmateriaal is van zeer hoge kwaliteit, waardoor in een combinatie met de genuanceerde beschrijving verdwalen tot de onmogelijkheden behoort.

Informatief

Veel nuttige informatie, gefaseerd, over datgene waar je onderweg mee wordt geconfronteerd, de horeca en route, een verklarende legenda, bezienswaardigheden in de omgeving. Parkeermogelijkheden, hoewel die voor de ‘benenwagen’ beperkt kunnen blijven, anekdotes en schitterend fotomateriaal. De meeste zijn geschoten door Hilde Van Remoortere. Met dit prachtige boek bij de hand trakteert de wandelaar zich op een magnifieke besteding van zijn of haar dag.

Meest recente reacties

19.05 | 08:24

Te bereiken via de schrijver Henk Radstake telefoon 0578 - 617734

18.05 | 13:44

Waar kan ik dat boek aanschaffen?

15.12 | 19:30

Zo dat is effe mooi om te horen, oftewel te lezen. Schitterend Thea, zo'n prachtige onderscheiding zet - letterlijk en figuurlijk - zoden aan de dijk! Namens Fransien en mij van harte gefeliciteerd !

15.12 | 10:51

U heeft ons huis heel mooi op de foto gezet dank daarvoor. (eerste foto in het midden). Banne is een prachtig authentiek dorp waar wij sinds 25 jaar onze gite hebben opgebouwd

Deel deze pagina