Indrukwekkend concert Veluwse Mannenkoren

Dick van der Veen

HEERDE – De Christelijke Mannenkoren De Lofzang Heerde en Looft den Heere Vaassen hebben los van elkaar en in gezamenlijkheid een indrukwekkend concert neergezet in de Herder Johannekerk die tot de laatste plaats was bezet. Het auditorium beleefde daarmee het hoogtepunt van het weekend toen dat nog nauwelijks was aangebroken.

Prachtige solistische optredens gaven een extra dimensie aan deze avond. Met dit concert ging een lang gekoesterde wens in vervulling. Het streven was erop gericht om met drie koren tot een optreden te komen. We vragen ons af hoe volumineus het dan uitgepakt zou hebben, want nu al was het slotakkoord met In His love en Praise ye the Lord door om en nabij 200 mannen iets om kippenvel van te krijgen. De dirigenten Jacob Schenk en Freddy Veldkamp hebben de afgelopen jaren iets waardevols ontwikkeld. Hun koren naar een niveau opgestuwd dat hetgeen wat je van amateurs mag verwachten overstijgt. Beide koren stelden dat onder bewijs. Veldkamp met name in een fraai georkestreerde uitvoering van When the Saints, waarin meerstemmigheid sterk tot de verbeelding sprak. Schenk oogstte met  de Halleluhja-chorus. Zelf had hij een groot aandeel in het luistergenot: in bewonderenswaardige invulling van zijn rol als musicus, solist en dirigent.  Martin Mans, Erica Vogel, Wilco  Veldkamp, Gert Pannekoek en Robert Cekov droegen op hun beurt het nodige bij aan het welslagen van het concert.

Breed

Opvallend hoe breed het repertoire van deze koren, die met hun initiatief enkele honderden mensen een buitengewoon concert hebben voorgeschoteld. Wat heeft deze regio toch veel in huis op het gebied van koorzang. Het beleven van zo’n avond heeft een groot stuk meerwaarde als je het afzet tegen het consumeren van een voorstelling via de televisie. Je kunt ook de conclusie trekken dat mensen voor dit soort optredens graag aanschuiven. Het voorziet gelet op de massale belangstelling in een behoefte. Soms is herhaling iets waar je niet op zit te wachten. We durven namens alle bezoekers te spreken als we opperen dat in dit geval een hernieuwd optreden niet gauw genoeg kan komen.

Meest recente reacties

19.05 | 08:24

Te bereiken via de schrijver Henk Radstake telefoon 0578 - 617734

18.05 | 13:44

Waar kan ik dat boek aanschaffen?

15.12 | 19:30

Zo dat is effe mooi om te horen, oftewel te lezen. Schitterend Thea, zo'n prachtige onderscheiding zet - letterlijk en figuurlijk - zoden aan de dijk! Namens Fransien en mij van harte gefeliciteerd !

15.12 | 10:51

U heeft ons huis heel mooi op de foto gezet dank daarvoor. (eerste foto in het midden). Banne is een prachtig authentiek dorp waar wij sinds 25 jaar onze gite hebben opgebouwd

Deel deze pagina