Gratis Dickens hoorspelwandeling ‘Dickens Walk’ van 6 t/m 30 december 2022

Ter ere van dit jubileum pakt Evenementenbureau dEVENTer extra uit. Naast het Dickens Festijn is de première van audio-tour de ‘Dickens Walk’ van 6 t/m 30 december. Ervaar de boeken van Charles Dickens op eigen gelegenheid via een audio-tour. Luisteraars worden aan de hand van maar liefst 18 scènes, uitgebeeld op schilderachtige foto’s, meegenomen langs een selectie boeken van Charles Dickens in het Bergkwartier.

Het jaarlijkse Dickens Festijn in de binnenstad van Deventer kon in 2021 helaas niet doorgaan vanwege de corona-pandemie. Maar er is dat jaar wel een Dickens hoorspelwandeling wandeling in samenwerking met Het Theaterschip ontwikkeld; de Dickens Walk.  Op 6 december 2022 zal het voor het eerst mogelijk zijn deze hoorspelwandeling met audio-tour te lopen. De wandeling start in de Walstraat, waar bezoekers de Victoriaanse tijd in stappen en zich aan de hand van de originele audio-tour langs schilderachtige foto’s mee laten voeren door de verhalen van de bekende schrijver; waaronder a Christmas Carol, David Copperfield en Great Expectations. Een hoorspel dat de boeken van Charles Dickens tot leven brengt.
De audio-tour is gemaakt in samenwerking met vele betrokken partijen rondom het Dickens Festijn, waaronder het Theaterschip, Volksonderwijs, LaTalenTia en fotograaf Charles Niël.

“Toen we in augustus 2021 een besluit moesten nemen over het Dickens Festijn van dat najaar, was ons al snel duidelijk dat een groot Dickens Festijn er niet in zou zitten. De pandemie was nog lang niet onder controle, en met zoveel duizend mensen op een koude winterdag zou het risico te groot zijn.” Volgens Martijn Westerbrink, directeur-bestuurder Evenementenbureau dEVENTer. “Dit gaf tegelijkertijd een kans. Als een regulier Dickens niet kan, wat dan wel? De hoorspel wandeling ontstond door een combinatie van ideeën en was binnen het team direct een succes. Het écht kunnen vertellen van de Dickens verhalen uit zijn boeken, in combinatie met het Bergkwartier en de spelers die altijd meedoen aan het festijn kwamen samen. De verhaallijnen en scenes zijn op kantoor uitgedacht samen met Emmy Strik. Het Theaterschip heeft dit vervolgens omgezet in een hoorspel en de opnames daarvoor geleid. Daarna zijn de foto’s gemaakt door Charles Niël.”
Erik Jan Post, directeur-bestuurder Het Theaterschip: “Het was een feest om ten tijde van corona en daarmee natuurlijk een enorme uitdaging, in slechts zes weken tijd 3 boeken van Dickens te bewerken tot drie korte hoorspelen.

Hoorspelen die niet konden worden gerealiseerd zonder de inzet van 70 amateurs en 13 professionals.
Het resultaat is naar onze mening wonderschoon. Zet je koptelefoon op, stap over de drempel en waan je terug in de tijd van Charles Dickens.”

Martijn Westerbrink: “Het was een monsterklus, maar er staat nu echt iets voor de komende jaren. Het is ook mooi om met de Dickens Walk ook het Dickens gevoel voor de lokale Deventenaar weer terug te kunnen halen. We hoorden veel dat mensen er vanwege de drukte niet meer heen gingen, en wilden een activiteit ontwikkelen in het Bergkwartier die over een langere periode toegankelijk was voor iedereen.”

Toegang

De wandeling is geschikt voor jong en oud en is te wandelen met mobiele telefoon.

Data: 6 t/m 30 december

Let op: tijdens het Dickens Festijn weekend op 10 en 11 december is de audio-tour niet beschikbaar i.v.m. de drukte.

Duur: +/- 1 uur
Start: Verlichte Scrooge op kruising Walstraat/ Korte Bisschopstraat/Brink.
Scan (gratis) de QR code en volg de route. De Dickens Walk vindt plaats in de Walstraat, Bergkerkplein, Roggestraat, Bergstraat, Kerksteeg, Bergschild en Menstraat.

Credits:
Evenementenbureau dEVENTer: initiatief, idee en productie Dickens Walk

Het Theaterschip: regie, geluid, montage, compositie/dramaturgie, stemacteurs en algehele productie van hoorspel.  

Charles Niël: Fotografie

In samenwerking met: Emmy & Jan Strik, Liesbeth Velders-Strik

Met dank aan alle fotomodellen en stemacteurs.

Organisatie
De Dickens Walk is onderdeel van Het Dickens Festijn en wordt georganiseerd door het Evenementenbureau dEVENTer in samenwerking met ondernemers en bewoners in het Bergkwartier, in het bijzonder Jan & Emmy Strik, Liesbeth Velder-Strik. Het festijn is mede mogelijk dankzij de Gemeente Deventer, Provincie Overijssel, Nederlandse Spoorwegen, hoofdsponsor NV Bergkwartier en alle sponsoren van Deventer Evenementenstad.

Meer informatie:

Voor publieksinformatie:
VVV Deventer

Brink 89 (Penninckshuis)

tel. 0031(0)570-710120

Meest recente reacties

19.05 | 08:24

Te bereiken via de schrijver Henk Radstake telefoon 0578 - 617734

18.05 | 13:44

Waar kan ik dat boek aanschaffen?

15.12 | 19:30

Zo dat is effe mooi om te horen, oftewel te lezen. Schitterend Thea, zo'n prachtige onderscheiding zet - letterlijk en figuurlijk - zoden aan de dijk! Namens Fransien en mij van harte gefeliciteerd !

15.12 | 10:51

U heeft ons huis heel mooi op de foto gezet dank daarvoor. (eerste foto in het midden). Banne is een prachtig authentiek dorp waar wij sinds 25 jaar onze gite hebben opgebouwd

Deel deze pagina