Gemeente Oldebroek en Present Oldebroek blijven samen Oekraïense vluchtelingen steunen

Sinds het begin van de oorlog in Oekraïne in maart van dit jaar, worden er ongeveer 300 mensen uit Oekraïne opgevangen in de gemeente Oldebroek. Vanaf het begin is Stichting Present Oldebroek nauw betrokken bij deze opvang en zorgt de stichting voor de coördinatie van alle vrijwilligers. Gemeente Oldebroek en Stichting Present Oldebroek zetten de huidige samenwerking graag voort en blijven zich ook de komende zes maanden inzetten om met name de particuliere opvang van Oekraïners te ondersteunen.

Op maandag 7 november 2022 ondertekenden Ben Kanis (bestuurder Stichting Present Oldebroek), Mirjam Prins-Tjebbes (coördinator Stichting Present Oldebroek) en burgemeester Tanja Haseloop-Amsing een vernieuwde samenwerkingsovereenkomst. De overeenkomst geldt voor zes maanden. Beide partijen zetten graag opnieuw hun handtekening.

Vrijwilligerswerk Oekraïne

Mirjam Prins-Tjebbes, coördinator van Stichting Present Oldebroek, brengt vraag en aanbod op het gebied van vrijwilligerswerk voor Oekraïense vluchtelingen bij elkaar. Zo is er de afgelopen tijd gezorgd voor fietsen, kleding, schoenen, buddy’s, chauffeurs en het geven van Nederlandse les.

Vragen of helpen?

Denk bijvoorbeeld aan praktische hulp, taalondersteuning, chauffeurs en creatieve activiteiten. Bent u al vrijwilliger of biedt u gasten onderdak en heeft u hierover vragen? Neem dan contact op met Mirjam Prins-Tjebbes via 06 48 68 70 03 of info@presentoldebroek.nl. Kijk op stichtingpresent.nl/oldebroek of oldebroekhelptoekraine.nl voor meer informatie, nieuws en veelgestelde vragen.

Meest recente reacties

19.05 | 08:24

Te bereiken via de schrijver Henk Radstake telefoon 0578 - 617734

18.05 | 13:44

Waar kan ik dat boek aanschaffen?

15.12 | 19:30

Zo dat is effe mooi om te horen, oftewel te lezen. Schitterend Thea, zo'n prachtige onderscheiding zet - letterlijk en figuurlijk - zoden aan de dijk! Namens Fransien en mij van harte gefeliciteerd !

15.12 | 10:51

U heeft ons huis heel mooi op de foto gezet dank daarvoor. (eerste foto in het midden). Banne is een prachtig authentiek dorp waar wij sinds 25 jaar onze gite hebben opgebouwd

Deel deze pagina