Overeenkomst voor jongeren- en straathoekwerk in Oldebroek ondertekend

Gemeente Oldebroek en Nummer13 ondertekenen driejarige samenwerkingsovereenkomst voor jongeren- en straathoekwerk in Oldebroek. Beide partijen zijn blij met de voortzetting van de samenwerking.

Op maandag 7 november ondertekenden Lambert Jongetjes (eigenaar Nummer 13) en wethouder Liesbeth Vos – van de Weg de overeenkomst voor de uitvoering van het jongeren- en straathoekwerk in Oldebroek. De overeenkomst geldt voor drie jaar met de optie om daarna drie keer met een jaar te verlengen.

Midden in de samenleving, dichtbij jongeren

“Ik ben blij met het voortzetten van onze samenwerking met Nummer13”, aldus wethouder Liesbeth Vos. “De jongeren- en straathoekwerkers van Nummer13 staan dichtbij jongeren én midden in de Oldebroekse samenleving. Vanuit deze positie geven zij jongeren, die soms obstakels tegenkomen op weg naar de volwassenheid, een steuntje in de rug.” Lambert Jongetjes vult aan blij te zijn met het vertrouwen van de gemeente én trots te zijn op zijn team, dat weer compleet is met de komst van nieuwe collega Tara Hogg.

Jongeren- en straathoekwerk

Jongerenwerk staat jongeren bij tijdens hun groei naar volwassenheid. Het richt zich op jongeren tussen de 10 en 18 jaar. Door middel van activiteiten met en voor jongeren wordt ingezet op talentontwikkeling, zelfontplooiing en het vergroten van vaardigheden.

Straathoekwerk is een vorm van hulpverlening aan jongeren tussen de 12 en 27 jaar. Doel is voorkomen dat jongeren in de problemen komen en dat problemen niet groter worden. Een ander belangrijk doel van straathoekwerk is jongeren (weer) te laten geloven in hun eigen capaciteiten.

 De wethouder op de foto met team Nummer 13.

Meest recente reacties

19.05 | 08:24

Te bereiken via de schrijver Henk Radstake telefoon 0578 - 617734

18.05 | 13:44

Waar kan ik dat boek aanschaffen?

15.12 | 19:30

Zo dat is effe mooi om te horen, oftewel te lezen. Schitterend Thea, zo'n prachtige onderscheiding zet - letterlijk en figuurlijk - zoden aan de dijk! Namens Fransien en mij van harte gefeliciteerd !

15.12 | 10:51

U heeft ons huis heel mooi op de foto gezet dank daarvoor. (eerste foto in het midden). Banne is een prachtig authentiek dorp waar wij sinds 25 jaar onze gite hebben opgebouwd

Deel deze pagina