Tijdelijk wonen Plus op Parc de Zwijger start dit jaar

Op het wooncomplex Parc de Zwijger worden op dit moment tien tijdelijke woonunits geplaatst voor het project Tijdelijk Wonen Plus. Vanaf dit najaar biedt het project tien woonplekken voor mensen die met spoed een woning nodig hebben, omdat de huidige woonsituatie niet meer houdbaar is. Het gaat om mensen die naast een woonvraag ook zorg of ondersteuning nodig hebben. 

Tijdelijke woonunits
De afgelopen jaren heeft de gemeente Oldebroek samen met Willem de Zwijger Vastgoed B.V. gewerkt aan de realisatie van tien woonplekken. Deze kunnen voor de periode van tien jaar gebruikt worden. Wethouder Liesbeth Vos: “We vinden het heel belangrijk dat we een plek kunnen bieden aan onze inwoners met een urgente woonvraag, juist als daar ook een zorgvraag bij komt kijken. Bewoners krijgen via dit project een jaar extra de tijd om hun leven weer op de rit te krijgen en te zoeken naar een vaste eigen woonplek.”

Begeleiding
Voor de ondersteuning en begeleiding van de bewoners van Tijdelijk Wonen Plus werken meerdere zorgorganisaties samen. Stichting Ontmoeting, Profila Zorggroep, Ambulante Hulpverlening Midden Nederland, Nummer 13 en het sociaal team Oldebroek. Liesbeth Vos: “We zijn blij met de inzet van deze zorgpartijen die de bewoners een goede begeleiding kunnen geven: op weg naar een zelfstandiger leven.”

Planning start

Op dit moment worden de woonunits op Parc de Zwijger geplaatst en aangesloten op stroom en water. De verwachting is dat de eerste bewoners in november of december 2022 geplaatst kunnen worden.

Aanmelden

Heeft u een urgente woonvraag en heeft u daarnaast nog extra zorg en ondersteuning nodig? Wellicht komt u dan in aanmerking voor een tijdelijke woonplek in dit project. Op oldebroek.nl/Onderwerpen/Wonen_en_leefomgeving/Woning_huren vindt u meer informatie over dit project. U kunt ook contact opnemen met het Sociaal Team Oldebroek om meer over dit project te weten te komen. Het Sociaal Team is bereikbaar via tel. 0525 63 83 33 (op werkdagen van 10.00 tot 12.00 uur) of stuur een e-mail naar sociaalteam@oldebroek.nl.

Reguliere woningzoekenden die geen extra zorg of ondersteuning nodig hebben komen niet in aanmerking voor een woonplek.

Meest recente reacties

19.05 | 08:24

Te bereiken via de schrijver Henk Radstake telefoon 0578 - 617734

18.05 | 13:44

Waar kan ik dat boek aanschaffen?

15.12 | 19:30

Zo dat is effe mooi om te horen, oftewel te lezen. Schitterend Thea, zo'n prachtige onderscheiding zet - letterlijk en figuurlijk - zoden aan de dijk! Namens Fransien en mij van harte gefeliciteerd !

15.12 | 10:51

U heeft ons huis heel mooi op de foto gezet dank daarvoor. (eerste foto in het midden). Banne is een prachtig authentiek dorp waar wij sinds 25 jaar onze gite hebben opgebouwd

Deel deze pagina