Oldebroek verwijdert ook nieuwe vlaggen

In Oldebroek worden lantaarnpalen nog altijd gebruikt om te protesteren. Het ophangen van vlaggen aan straatmeubilair in de openbare ruimte is niet toegestaan. De betrokkenen zijn uitgenodigd voor een gesprek. Dit heeft niet geleid tot goede gesprekken of een directe oplossing. De vlaggen die afgelopen dinsdag zijn opgehangen aan het straatmeubilair in de gemeente Oldebroek worden daarom binnenkort opnieuw verwijderd. De uitnodiging, en dus ook de koffie, staat uiteraard nog steeds klaar.

 

Vlaggen worden door gemeente verwijderd

Bij het ophangen van de nieuwe vlaggen zijn meerdere personen in beeld gekomen. Deze betrokkenen zijn uitgenodigd voor een gesprek op het gemeentehuis om samen tot een oplossing te komen en hen de gelegenheid te geven de vlaggen zelf te verwijderen. Helaas konden we niet tot afspraken komen. Daarom worden de vlaggen binnenkort nogmaals door de gemeente verwijderd.

 

In gesprek

De gemeente heeft goede contacten met boerengroepen zoals de Stikstofwerkgroep en boeren belangenorganisaties en staat inhoudelijk achter het protest van de boeren. Wij zijn dan ook blij dat de boeren van de Noord-Veluwe oproepen te stoppen met het ophangen van vlaggen op openbare gebouwen, lantaarnpalen en stoplichten. Deze gesprekken zetten we graag voort, ook met andere boeren en actievoerders uit de gemeente. De koffie staat dan ook nog altijd klaar.

 

Protesteren op eigen terrein

Protesteren met vlaggen mag natuurlijk op privé terrein, waarbij we wel iedereen vragen te letten op de verkeersveiligheid, een deugdelijke bevestiging en om bij voorkeur gebruik te maken van een boerenvlag.

 

 

 

 

 

Meest recente reacties

19.05 | 08:24

Te bereiken via de schrijver Henk Radstake telefoon 0578 - 617734

18.05 | 13:44

Waar kan ik dat boek aanschaffen?

15.12 | 19:30

Zo dat is effe mooi om te horen, oftewel te lezen. Schitterend Thea, zo'n prachtige onderscheiding zet - letterlijk en figuurlijk - zoden aan de dijk! Namens Fransien en mij van harte gefeliciteerd !

15.12 | 10:51

U heeft ons huis heel mooi op de foto gezet dank daarvoor. (eerste foto in het midden). Banne is een prachtig authentiek dorp waar wij sinds 25 jaar onze gite hebben opgebouwd

Deel deze pagina