Overeenstemming over herinrichting centrum Heerde

Drie particuliere grondeigenaren en de gemeente Heerde hebben overeenstemming bereikt om gezamenlijk het dorpscentrum verder te ontwikkelen. Hiermee is een belangrijke stap gezet in de herontwikkeling van het centrum.

Al langere tijd zijn er plannen om het centrum van Heerde te ontwikkelen. Ontwikkelende bouwer Van Wijnen heeft daarbij een totaalconcept voor ogen, waarbij meerdere locaties in samenhang aangepakt worden: de oude gemeentewerf, de voormalige ABN-locatie, Van den Belt en Van Setten/Van Loenen. Omdat de laatste 3 locaties in particuliere handen zijn, is in de afgelopen periode gezocht naar overeenstemming met de eigenaren. Deze is bereikt en op 19 juli gezamenlijk getekend.  

Compleet plan

Door de samenwerking kan een mooi, compleet plan voor het centrum van Heerde worden ontwikkeld, met in totaal ruimte voor 53 appartementen (waarvan 22 sociale woningen), 16 woningen en ruimte voor horeca en/of retail. Door de samenwerking kan ook gewerkt worden aan een goede en duurzame inrichting van de openbare ruimte en voldoende parkeergelegenheid. Nu de samenwerking is getekend, kunnen de partijen onder leiding van Van Wijnen aan de slag met de invulling van deze plannen. Hierbij zullen ook belanghebbenden, waaronder de inwoners en ondernemers van het centrumgebied, worden betrokken. Evenals de stichting Vrienden van het Van Meurspark en de Van Meursweide.

Meest recente reacties

19.05 | 08:24

Te bereiken via de schrijver Henk Radstake telefoon 0578 - 617734

18.05 | 13:44

Waar kan ik dat boek aanschaffen?

15.12 | 19:30

Zo dat is effe mooi om te horen, oftewel te lezen. Schitterend Thea, zo'n prachtige onderscheiding zet - letterlijk en figuurlijk - zoden aan de dijk! Namens Fransien en mij van harte gefeliciteerd !

15.12 | 10:51

U heeft ons huis heel mooi op de foto gezet dank daarvoor. (eerste foto in het midden). Banne is een prachtig authentiek dorp waar wij sinds 25 jaar onze gite hebben opgebouwd

Deel deze pagina