Glassculpturen in diverse vormen.

Galerie De Aventurijn heeft twee van haar meest imponerende kunstenaars wederom bereid gevonden mee te doen aan deze tentoonstelling.

Annemiek Punt staat bekend als een veelzijdig beeldend kunstenaar. Ze heeft een repertoire opgebouwd dat maar weinig kunstenaars beheersen: van glasversmelten tot gebrandschilderd glas-in-lood, van glasblazen tot schilderkunst. Haar kunst bevindt zich over de hele wereld, van Amsterdam tot Berlijn, van Lekkerkerk tot Nagasaki. Met als hoogtepunt het glas-in-loodraam in de Nieuwe Kerk in Delft. 

Internationaal wordt Annemiek gezien als een toonaangevend en vernieuwend kunstenaar die haar vakgebied met nieuwe technieken verrijkt. Al 43 jaar lang verlegt zij de grenzen van wat mogelijk is met glas. Haar jarenlange ervaring resulteerde in een geheel eigen beeldtaal, die zichtbaar is in alles wat ze maakt: vrij, schilderachtig, zowel figuratief als abstract, en altijd boeiend en tijdloos. Annemiek schildert met licht dat tot leven wordt gebracht in glas.

In 1979 begon Annemiek al op 19-jarige leeftijd haar eigen glas-in-loodatelier. Ze is in de leer geweest bij meesterglazeniers in Duitsland en heeft de kunstacademie afgerond. Ze doorbrak bestaande structuren en ontwikkelde vanuit haar kenmerkende passie, durf, vernieuwing en volharding een compleet eigen stijl. 

De speciale band tussen Annemiek Punt en Margriet Pleiter dateert al vanaf de oprichting van De Aventurijn: Het logo van Galerie De Aventurijn is toentertijd ontworpen en vervaardigd door Annemiek. 

John Brton heeft vele kunstwerken vervaardigd met een nauwe link naar de DNA-wereld, de Nano-theorie en alle andere soorten microscopische elementen

De wetenschap en de natuur, met name het menselijk wezen, zijn de inspiratiebronnen die Burton steeds in gedachten heeft bij het ontwerpen van zijn unieke glaskunst. Satellieten en menselijke chromosomen vormen het spectrum waarbinnen zijn denkwereld zich bevindt. Hij focust zich op de slag die hij kan maken naar het glas toe door het laten wegvallen van alle overbodige zaken, tot hij dat punt bereikt heeft wat hij aan zijn kijkers wil overbrengen. Elk object dat hij vervaardigt heeft een verborgen boodschap. Het liefst werkt John Burton met monochrome kleuren. Zijn huidige  collectie gaat over "the flower of life ". Elke stukje is geinspireerd door de "flower of life". Vormen, kleur en lijn. Heel simpel, maar strak, net als altijd. Een openbaring om te zien.

Deze tentoonstelling loopt van 21 juli t/m 27 augustus 2022 bij “De Aventurijn kunstbemiddeling” aan de Polweg 2 te Epe, telefoon 0578-610535. De galerie is geopend donderdag t/m zaterdag van 13.00 – 17.00 uur en op afspraak. De galerie is niet rolstoel toegankelijk.

De opening vindt plaats op zondag 24 juli van 14.00-17.00 uur. De kunstenaars zijn dan aanwezig. U bent van harte welkom.

Meest recente reacties

19.05 | 08:24

Te bereiken via de schrijver Henk Radstake telefoon 0578 - 617734

18.05 | 13:44

Waar kan ik dat boek aanschaffen?

15.12 | 19:30

Zo dat is effe mooi om te horen, oftewel te lezen. Schitterend Thea, zo'n prachtige onderscheiding zet - letterlijk en figuurlijk - zoden aan de dijk! Namens Fransien en mij van harte gefeliciteerd !

15.12 | 10:51

U heeft ons huis heel mooi op de foto gezet dank daarvoor. (eerste foto in het midden). Banne is een prachtig authentiek dorp waar wij sinds 25 jaar onze gite hebben opgebouwd

Deel deze pagina