Nieuwe taalvrijwilligers ontvangen certificaat

In totaal zijn 18 nieuwe taalvrijwilligers via het Taalpunt Oldebroek opgeleid om mensen te helpen bij het verbeteren van de basisvaardigheden. Op vrijdag 1 juli hebben deze vrijwilligers hun certificaat ontvangen uit handen van wethouder Liesbeth Vos - van de Weg. Bij het verbeteren van basisvaardigheden valt te denken aan lezen, schrijven, rekenen en digitale vaardigheden.

 

De taalvrijwilligers bieden ondersteuning aan zowel inwoners van wie Nederlands de moedertaal is,  die zich willen verbeteren, als aan inwoners van wie Nederlands niet de moedertaal is. “Onze taalvrijwilligers zijn onmisbaar bij het vergroten van basisvaardigheden zoals taal. Het kunnen lezen en spreken van het Nederlands is een voorwaarde om goed mee te kunnen doen in onze maatschappij”, zegt wethouder Vos – van de Weg. ”Belangrijk dus om deze hulp aan te bieden en ik ben trots dat zoveel enthousiaste vrijwilligers uit de gemeente zich hiervoor inzetten.”

 

Ondersteuning aanvragen

Heeft u interesse in de hulp van een taalvrijwilliger? Meld u dan aan bij het Taalpunt Oldebroek via taalpuntoldebroek@bibliotheeknoordveluwe.nl of stuur een appje naar 06 45 70 68 01. Aanmelden of vragen stellen kan ook bij taalpuntdocent Barrie Nitrauw in MFC de Brinkhof, tijdens de bezoekuren op maandag van 14.00 - 16.00 uur en op vrijdag van 17.00 - 19.00 uur.

 

Taalcafé

U kunt ook langskomen bij het Taalcafé op maandag van 10.00 - 11.30 uur in de Bibliotheek, Mariënrade 3 in Wezep. Tot 10.30 uur is er vrije inloop met koffie!

 

 

 

 

Meest recente reacties

19.05 | 08:24

Te bereiken via de schrijver Henk Radstake telefoon 0578 - 617734

18.05 | 13:44

Waar kan ik dat boek aanschaffen?

15.12 | 19:30

Zo dat is effe mooi om te horen, oftewel te lezen. Schitterend Thea, zo'n prachtige onderscheiding zet - letterlijk en figuurlijk - zoden aan de dijk! Namens Fransien en mij van harte gefeliciteerd !

15.12 | 10:51

U heeft ons huis heel mooi op de foto gezet dank daarvoor. (eerste foto in het midden). Banne is een prachtig authentiek dorp waar wij sinds 25 jaar onze gite hebben opgebouwd

Deel deze pagina