Wandelen door de Veenkoloniën

Ruim 200 jaar geleden ontstonden de Veenkoloniën op initiatief van Johannes van den Bosch die de Maatschappij van Weldadigheid oprichtte. Arme gezinnen, bedelaars en zwervers kunnen gaan werken in één van de Koloniën van Weldadigheid. Ze krijgen een eigen woning en een stukje grond om te bewerken. Het bijzondere verhaal en het unieke landschap dat daaruit voortkwam leidt nu tot opname op de Unesco Werelderfgoedlijst van de Koloniën in Veenhuizen, Frederiksoord, Wilhelminaoord. Het grootste oppervlak van de Koloniën ligt in Groningen en Drenthe, maar er zijn er ook in Overijssel en in Vlaanderen. Bekijk en lees meer over de geschiedenis van de veenkoloniën.

Ga voor meer informatie over wandelen in de Veenkoloniën naar: veenkolonien.groningen.nl

Ga voor meer informatie over fietsen in de Veenkoloniën naar: drenthe.nl

Meest recente reacties

19.05 | 08:24

Te bereiken via de schrijver Henk Radstake telefoon 0578 - 617734

18.05 | 13:44

Waar kan ik dat boek aanschaffen?

15.12 | 19:30

Zo dat is effe mooi om te horen, oftewel te lezen. Schitterend Thea, zo'n prachtige onderscheiding zet - letterlijk en figuurlijk - zoden aan de dijk! Namens Fransien en mij van harte gefeliciteerd !

15.12 | 10:51

U heeft ons huis heel mooi op de foto gezet dank daarvoor. (eerste foto in het midden). Banne is een prachtig authentiek dorp waar wij sinds 25 jaar onze gite hebben opgebouwd

Deel deze pagina