Uitwaaien langs de Wadden

Als je de drukte op de stranden wilt mijden, maar wel wil genieten van een zeebriesje, pak dan eens een dagetappe van de Nederlandse Noordzeeroute. Officieel heet hij nu de LF-Kustroute, die loopt van het Zeeuwse Cadzand tot het Groningse Nieuweschans. Met een totale lengte van 610km verdeeld in 11 etappes, heb je keus genoeg een stukje voor jou nog onbekende kust deze zomer te ontdekken. Een deel loopt van Den Helder tot het Zeeuwse Sluis, een tweede deel langs de waddenkust van Groningen en Friesland. Jammer genoeg is de Afsluitdijk, die beide trajecten met elkaar verbindt, voorlopig nog afgesloten voor fietsers.

Je leert onderweg een hoop badplaatsen en vissersdorpen langs de kust kennen. Maar ook de vele natuurgebieden in onze duinen en wie wil maakt een uitstapje naar de stad.

Ga voor meer informatie over de Nederlandse Noordzeeroute naar: lfkustroute.nl

Meest recente reacties

19.05 | 08:24

Te bereiken via de schrijver Henk Radstake telefoon 0578 - 617734

18.05 | 13:44

Waar kan ik dat boek aanschaffen?

15.12 | 19:30

Zo dat is effe mooi om te horen, oftewel te lezen. Schitterend Thea, zo'n prachtige onderscheiding zet - letterlijk en figuurlijk - zoden aan de dijk! Namens Fransien en mij van harte gefeliciteerd !

15.12 | 10:51

U heeft ons huis heel mooi op de foto gezet dank daarvoor. (eerste foto in het midden). Banne is een prachtig authentiek dorp waar wij sinds 25 jaar onze gite hebben opgebouwd

Deel deze pagina