Volg het Pieterpad op de fiets: in 9 etappes van Pieterburen naar Maastricht

Kaart Route.nl Beeld uit video

Kaart Route.nl Beeld uit video


Ons bekendste langeafstandswandelpad kun je ook met de fiets volgen. Uiteraard niet over precies dezelfde wandelpaden, maar de samenstellers van dit zgn ‘Fietserspad’ leiden je over de mooiste fietspaden, die het Pieterpad zo getrouw mogelijk volgen. Je rijdt de fietsroute van 555km in 9 dagen van Pieterburen in Noord-Groningen naar Maastricht in Zuid-Limburg, of omgekeerd natuurlijk.

Vanaf Pieterburen gaat het via de stad Groningen langs het Paterwoldse meer richting het fraaie beekdal van de Drentse Aa. Vandaar gaat het door Twente en de Achterhoek waarna je ook even een stukje door Duitsland komt. Na Montferland steek je de Rijn over naar de natuurgebieden Ooijpolder en Millingerwaard van de Waal. Door het rivierenlandschap volg je de Maas tot Maastricht. Dit is een geweldige manier om het oosten van Nederland te verkennen. Ga voor meer informatie en de 9 etappebeschrijvingen naar: route.nl

Wil je deze 9-daagse route graag doen, maar liever niet zelf regelen?
GA DAN DIT NAJAAR MEE MET ONZE BUSREIS-FIETSVAKANTIE LANGS HET PIETERPAD
Bij dit comfortabele Fietsarrangement staat van het begin tot het eind de fietsbus tot je beschikking. Deze brengt je de eerste dag naar Pieterburen, zorgt tussentijds voor bagagevervoer en brengt je waar nodig met fiets en al naar een volgend etappepunt. Je rijdt gemiddeld zo’n 70km per dag en overnacht in 3- of 4-sterren hotels. De laatste dag brengt de bus je weer naar het opstappunt van de reis. De reis is gepland voor eind september 2021.

Meest recente reacties

19.05 | 08:24

Te bereiken via de schrijver Henk Radstake telefoon 0578 - 617734

18.05 | 13:44

Waar kan ik dat boek aanschaffen?

15.12 | 19:30

Zo dat is effe mooi om te horen, oftewel te lezen. Schitterend Thea, zo'n prachtige onderscheiding zet - letterlijk en figuurlijk - zoden aan de dijk! Namens Fransien en mij van harte gefeliciteerd !

15.12 | 10:51

U heeft ons huis heel mooi op de foto gezet dank daarvoor. (eerste foto in het midden). Banne is een prachtig authentiek dorp waar wij sinds 25 jaar onze gite hebben opgebouwd

Deel deze pagina