Wandelen of fietsen over de Lemelerberg

Bed and breakfast Barg Willem Lemele

Bed and breakfast Barg Willem Lemele

Wandelen of fietsen op of rond de 80 meter hoge Lemelerberg is voor Nederland best een unieke natuurbeleving. Deze heuvel is 150.000 jaar geleden ontstaan als stuwwal toen gletsjers zand en grind voor zich uit duwden.

De grond van de Lemelerberg is te droog en te arm voor boeren om te bewerken waardoor het altijd puur natuur is gebleven. Wel lieten boeren er hun schapen grazen waardoor er uitgestrekte heidevelden zijn ontstaan. Vanwege de afwisseling van zandvlaktes, heide, jeneverbessen en bossen, is de Lemelerberg een absolute must-see voor natuurliefhebbers.
OVERNACHTINGSTIP | De B&B Barg Willem ligt in het natuurgebied De Lemelerberg midden in de provincie Overijssel en grenst aan het Vechtdal. Het lange afstand wandelpad Het Pieterpad loopt vlak langs het huis. De kleinschalige B&B heeft slechts twee 2-persoonskamers op de 1e verdieping, elk met eigen badkamer. Het ontbijt dat vooral bestaat uit zelfgemaakte en lokale producten geniet je in de keuken of op het terras in de tuin. Direct vanuit huis vind je de wandel- en fietspaden.

Ga voor meer informatie over de Lemelerberg naar: landschapoverijssel.nl
Ga voor meer informatie en boeken van de B&B naar: bargwillem.nl

Meest recente reacties

19.05 | 08:24

Te bereiken via de schrijver Henk Radstake telefoon 0578 - 617734

18.05 | 13:44

Waar kan ik dat boek aanschaffen?

15.12 | 19:30

Zo dat is effe mooi om te horen, oftewel te lezen. Schitterend Thea, zo'n prachtige onderscheiding zet - letterlijk en figuurlijk - zoden aan de dijk! Namens Fransien en mij van harte gefeliciteerd !

15.12 | 10:51

U heeft ons huis heel mooi op de foto gezet dank daarvoor. (eerste foto in het midden). Banne is een prachtig authentiek dorp waar wij sinds 25 jaar onze gite hebben opgebouwd

Deel deze pagina