Nieuwe wildernissen in Nederland

Helaas zijn de laatste oerbossen sinds 1871 verdwenen uit Nederland. Maar sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw wordt er door tal van natuurorganisaties gewerkt aan het laten ontstaan van nieuwe Wildernissen. Plekken waar de natuur de baas is en zijn eigen gang kan gaan. Bomen die omvallen blijven liggen en zorgen voor herstel van wilde planten en insecten. Zo ontstaan er nieuwe bosgebieden en moerasgebieden waar we op bepaalde plekken de gebaande paden kunnen verlaten. Je voelt je als het ware weer kind als je je een weg baant door de ruige natuur.

Ben je klaar voor af en toe wat afwisseling en avontuur of wil je meer weten over het ontstaan van nieuwe wildernissen of bosreservaten en waar je ze kunt vinden, wijzen we je graag de weg.

Ga voor alles over Nederlandse bosreservaten naar: wur.nl

Ga voor een overzicht van alle wildernisgebieden naar: ongerepte-natuur.nl

Meest recente reacties

19.05 | 08:24

Te bereiken via de schrijver Henk Radstake telefoon 0578 - 617734

18.05 | 13:44

Waar kan ik dat boek aanschaffen?

15.12 | 19:30

Zo dat is effe mooi om te horen, oftewel te lezen. Schitterend Thea, zo'n prachtige onderscheiding zet - letterlijk en figuurlijk - zoden aan de dijk! Namens Fransien en mij van harte gefeliciteerd !

15.12 | 10:51

U heeft ons huis heel mooi op de foto gezet dank daarvoor. (eerste foto in het midden). Banne is een prachtig authentiek dorp waar wij sinds 25 jaar onze gite hebben opgebouwd

Deel deze pagina