Minst bekende pelgrimsroute Santiago de Compostela

De pelgrimsroute Camino de Santiago kent diverse variaties maar de minst bekende is waarschijnlijk wel de Camino Mozárabe de Santiago. Deze route verbindt de Middellandse Zeekust en het binnenland van Andalusië met de Vía de la Plata. Ook in Andalusië kan men dus van de Camino genieten zonder dat het nodig is om helemaal naar Santiago de Compostela te lopen.

De Camino Mozárebe de Santiago doorkruist de regio Andalusië van zuid naar noord. Het is één van oudste routes naar Santiago de Compostela en werd door de Mozarabische christenen die in het Andalusich Arabisch koninkrijk woonden gebruikt om de graftombe van de apostel Jacobus te bereiken.

De Camino Mozárabe de Santiago heeft drie verschillende vertrekpunten t.w. Jaén, Málaga en Almería. In de plaats Baena komen ze alle drie samen om vanaf daar als een route verder te gaan naar Mérida. Zowel vanaf de drie vertrekpunten als vanaf Baena gaan de routes door schitterende natuurlandschappen zoals de hoge bergen van de Sierra Nevada, de vruchtbare valleien van Guadix, de Subbética Cordobesa, de Sierra Sur de Jaén en El Torcal. Maar ook langs uitgestrekte graanvelden, wijn- en olijfgaarden. Dit maakt de Camino Mozárabe de Santiago tot een schitterende belevenis in ieder jaargetijde.

Meest recente reacties

19.05 | 08:24

Te bereiken via de schrijver Henk Radstake telefoon 0578 - 617734

18.05 | 13:44

Waar kan ik dat boek aanschaffen?

15.12 | 19:30

Zo dat is effe mooi om te horen, oftewel te lezen. Schitterend Thea, zo'n prachtige onderscheiding zet - letterlijk en figuurlijk - zoden aan de dijk! Namens Fransien en mij van harte gefeliciteerd !

15.12 | 10:51

U heeft ons huis heel mooi op de foto gezet dank daarvoor. (eerste foto in het midden). Banne is een prachtig authentiek dorp waar wij sinds 25 jaar onze gite hebben opgebouwd

Deel deze pagina