Struinpad langs onze rivieren

Het lange Afstandspad voert van de Duitde grens naar de Noordzee. Wandel.nl sprqak er over met de bedenker.
'De voortdurende aanwezigheid van stromend water maakt je hoofd leeg', zegt Wilco Kruijswijk. Samen met het Radboudumc in Nijmegen ontwikkelde hij het pad. Uit onderzoek naar de effecten van mindfulness tijdens wandelen, kwamen verrassend positieve resultaten naar voren.

'Wandelen in de natuur is gezond. De aanwezigheid van water geeft een extra dimensie. Je laat je gedachten komen en gaan, zoals het water in de rivier kabbelt, klotst en stroomt.
Mijn recept is om elke ochtend tien minuten te mediteren en een uurtje te wandelen. Daardoor voel ik hoe mijn lichaam is en welke gedachten er komen en gaan. Niet zelden krijg ik onderweg inzicht op vraagstukken waar ik mee worstel. Waardeer het moment dat je even kunt mediteren en wandelen. Doe het niet op discipline, maar gewoon omdat het fijn is om tot jezelf te komen.'

Zelf het Struinpad lopen?
Wil je ook je eigen weg vinden? Loop het Struinpad en bestel het bijbehorende Struinpakket op www.struinpad.nl.

Meest recente reacties

19.05 | 08:24

Te bereiken via de schrijver Henk Radstake telefoon 0578 - 617734

18.05 | 13:44

Waar kan ik dat boek aanschaffen?

15.12 | 19:30

Zo dat is effe mooi om te horen, oftewel te lezen. Schitterend Thea, zo'n prachtige onderscheiding zet - letterlijk en figuurlijk - zoden aan de dijk! Namens Fransien en mij van harte gefeliciteerd !

15.12 | 10:51

U heeft ons huis heel mooi op de foto gezet dank daarvoor. (eerste foto in het midden). Banne is een prachtig authentiek dorp waar wij sinds 25 jaar onze gite hebben opgebouwd

Deel deze pagina