Het Moor smaakt naar meer (Foto Emsland Touristik GnmH)

Het Moor smaakt naar meer (Foto Emsland Touristik GnmH)

Grenssteenroute raakt aan geschiedenis

De ‘Grenssteenroute’ is geïnspireerd op het verleden van deze Duits-Nederlandse noordelijke grensregio, waar nog geen eeuw geleden de landeigenaren voortdurend twistten over hun grondrechten.

Dat heeft uiteindelijk geleid tot een wirwar aan grenspalen, die soms op de gekste plekken zijn achtergebleven. Deze markeringen vind je langs de route in verschillende vormen, van stenen, palen en zuilen. Je fietst door Naturpark Moor, dat grotendeels bestaat uit veengronden en moeras.

De Grenssteenroute bestaat uit drie aansluitende etappes van 50km en elk met zo’n 15 verschillende grenspalen. Elke paal of steen heeft zijn eigen verhaal. Bezienswaardigheden langs de route zijn vestingstad Coevorden, het klooster Ter Apel en de vroegere veenkolonie Twist.
Ga voor meer informatie en routebeschrijvingen naar: nl.naturpark-moor.eu

Meest recente reacties

19.05 | 08:24

Te bereiken via de schrijver Henk Radstake telefoon 0578 - 617734

18.05 | 13:44

Waar kan ik dat boek aanschaffen?

15.12 | 19:30

Zo dat is effe mooi om te horen, oftewel te lezen. Schitterend Thea, zo'n prachtige onderscheiding zet - letterlijk en figuurlijk - zoden aan de dijk! Namens Fransien en mij van harte gefeliciteerd !

15.12 | 10:51

U heeft ons huis heel mooi op de foto gezet dank daarvoor. (eerste foto in het midden). Banne is een prachtig authentiek dorp waar wij sinds 25 jaar onze gite hebben opgebouwd

Deel deze pagina