Ga je mee vorstelijk genieten in Limburg?


De herfst is aangebroken. De bladeren verkleuren. De dagen worden korter. En de temperaturen beginnen te dalen. Maar dat wil niet zeggen dat we er niet op uit kunnen trekken. Lees snel verder en ontdek wat er allemaal te beleven is in Noord- en Midden-Limburg.

Bijzonder genieten
Dompel je onder in het leven van prinsen en prinsessen met een overnachting in een kasteel of landhuis. Kies bijvoorbeeld voor een vorstelijk verblijf bij Hotel Abdijhof in Thorn. Naast een vorstelijke overnachting, wil je natuurlijk ook genieten van een voortreffelijk maal. Klik hier voor een overzicht van restaurants in Noord- en Midden-Limburg.
 

Uniek kijkje in het leven van de machtige vrouwen van Thorn
Het witte stadje Thorn was 800 jaar een mini-vorstendom, met een eigen rechtspraak én munt. Hier zwaaiden abdissen en adellijke Stiftdames de scepter. In het Limburgs Museum in Venlo krijg je tijdens de tentoonstelling ‘De vergeten prinsessen van Thorn’ een uniek kijkje in het leven van de Europese adel. Bewonder bijzondere kunstwerken en objecten, van staatsieportretten tot prachtige jurken, uit meer dan 50 Europese musea.

Foto: Levin den Boer voor Limburgs Museum

Op pad met je stalen ros
Waar vroeger een paard het belangrijkste vervoersmiddel was, is dat tegenwoordig het stalen ros. Stap op de fiets en trap door mooie natuurgebieden, waterrijke omgevingen en langs adellijke burchten, kastelen en landhuizen. Met de fietsknooppuntenkaart Noord- en Midden-Limburg, die tijdelijk slechts € 2,50 kost, ontdek je het allemaal.
 

Bezoek Geijsteren en het landgoed van de baron
Het pittoreske dorpje Geijsteren, gelegen in de gemeente Venray, ademt de sfeer van vroeger. Wandel, over het 700 hectare grote landgoed van de baron, door prachtige bossen en statige lanen. Vergeet ook zeker niet een bezoek te brengen aan de kasteelruïne.

Ga op archeologische ontdekkingstocht
Kasteel Stein, nabij de maas, laat zich lezen als een geschiedenis boek. De bewoners waren stuk voor stuk van hoge komaf. De eerste bewoner, begin 13e eeuw, was Herman van Elsloo, de stamvader van de Steinse Dynastie. Hierna volgde veel grote namen. Er werd gevochten en familieleden werden onthoofd, maar waarom raakte het kasteel in verval? Download de Archeo Route Limburg App 2.0 en ontdek dit én meer verhalen. Leuk voor jong en oud!

Avondglaswandeling
Wanneer komt glas in lood het beste tot zijn recht? ‘s Avonds in combinatie met verlichting natuurlijk. Ga mee op pad met de VVV-gids tijdens de Avondglaswandeling in Roermond. De wandeling voert je langs prachtig verlichte monumentale glas in lood ramen. Klik hier voor de datums en tickets. 

Meer inspiratie opdoen?
In deze nieuwsbrief heb je een aantal herfsttips en ideeën kunnen lezen. Maar er is natuurlijk véél meer te doen en ontdekken in Noord- en Midden-Limburg. Wil jij op de hoogte blijven van het volledige aanbod in onze regio? Volg ons dan op Facebook en Instagram. Hier laten we de mooiste plekjes zien!

PS Zwerfafvalbingo: speel mee voor afvalvrije drinkwaterbronnen!
De bronnen van het Limburgse drinkwater liggen op de mooiste plekken van Limburg. Van de bosrijke Mookerhei tot het heuvelachtige Mergelland. De provincie telt zestien brongebieden. In tien daarvan zijn wandel- en fietsroutes uitgestippeld. Alle WML wandelroutes in de waterwingebieden gemarkeerd als ‘schoongebieden’. Ga op pad met de speciaal ontwikkelde zwerfafval-bingokaart en help een handje om de natuur schoon te houden. Zo kunnen we van de bronnen én het drinkwater blijven genieten. En halen we samen het beste in Limburg naar boven.
 
Maak met de bingo kans op leuke, duurzame prijzen. Meer info over de wandelroutes en de bingo vind je op limburgsdrinkwater.nl.

Vergeet niet vorstelijk te genieten deze herfst!

Team Hart van Limburg

Meest recente reacties

19.05 | 08:24

Te bereiken via de schrijver Henk Radstake telefoon 0578 - 617734

18.05 | 13:44

Waar kan ik dat boek aanschaffen?

15.12 | 19:30

Zo dat is effe mooi om te horen, oftewel te lezen. Schitterend Thea, zo'n prachtige onderscheiding zet - letterlijk en figuurlijk - zoden aan de dijk! Namens Fransien en mij van harte gefeliciteerd !

15.12 | 10:51

U heeft ons huis heel mooi op de foto gezet dank daarvoor. (eerste foto in het midden). Banne is een prachtig authentiek dorp waar wij sinds 25 jaar onze gite hebben opgebouwd

Deel deze pagina