Campings in Costa Dorada behoren tot de beste van Europa

Zeven campings krijgen ´Top Camping 2021´ erkenning van de ANWB

Zeven campings in de Spaanse regio Costa Dorada zijn door ANWB en haar Duitse tegenhanger ADAC uitgeroepen tot "Beste van Europa". De zeven door ANWB erkende campings in Costa Dorada zijn camping La Torre del Sol in Montroig del Camp, camping Stel Roda de Berá in Roda de Berá, Playa Montroig Camping Resort in Montroig del Camp, camping Tamarit Beach Resort in Tamarit, Alannia Resort Els Prats  in Tarragona, Camping & Resort Sangulí in Salou en naturistencamping El Templo del Sol in L’Hospitalet de del Niño. Een overzicht van alle campings in Costa Dorada vindt men op https://campingstarragona.com/nl

Voor toeristische informatie over Costa Dorada ga naar  www.costadauradalife.com

De zeven kregen het predicaat 'TOP 2021' en ‘ADAC Superplatz 2021’ dankzij hun duurzame initiatieven, milieubewustzijn, recreatie- en winkelaanbod, horeca, sanitair, voorzieningen, innovatie, marketing en ligging. Een Top Camping staat gelijk aan vijf sterren. Jaarlijks worden er meer dan 2000 campings geïnspecteerd door gespecialiseerde inspecteurs in de kampeersector.

Costa Dorada telt 54 campings met ruim 64.800 staanplaatsen en 21.604 accommodaties en zijn een prima vakantieadres om de prachtige gouden zandstranden te ontdekken. Campings in Costa Dorada generen ieder jaar een omzet van 100 miljoen euro en leveren 4000 directe en 10.000 indirecte banen op.

Met meer dan 300 dagen zondagen per jaar, een prachtig achterland, cultureel erfgoed en een smakelijke keuken met dito wijnaanbod is de Costa Dorada een vakantieparadijs voor het hele gezin.

Kosten voor een staanplaats zijn per dag vanaf €14 en tussen €45 - €300 voor een bungalow. Veel campings in de Costa Dorada liggen aan zee en hebben pretparken, zwembaden, spa's,  padel-  en tennisbanen, voetbalvelden, animatie en yoga-activiteiten.

De Vereniging van Campings in Costa Daurada en Terre de L'Ebre maakt deel uit van de Federatie van Hotels en Toerisme in Tarragona (FEHT), die tot doel heeft het brede en gevarieerde aanbod van accommodaties in de provincie Tarragona te promoten.

Meest recente reacties

19.05 | 08:24

Te bereiken via de schrijver Henk Radstake telefoon 0578 - 617734

18.05 | 13:44

Waar kan ik dat boek aanschaffen?

15.12 | 19:30

Zo dat is effe mooi om te horen, oftewel te lezen. Schitterend Thea, zo'n prachtige onderscheiding zet - letterlijk en figuurlijk - zoden aan de dijk! Namens Fransien en mij van harte gefeliciteerd !

15.12 | 10:51

U heeft ons huis heel mooi op de foto gezet dank daarvoor. (eerste foto in het midden). Banne is een prachtig authentiek dorp waar wij sinds 25 jaar onze gite hebben opgebouwd

Deel deze pagina