Bijzondere natuur in Deense Rebild Bakker

Rebild Bakker biedt hoge hoogtes, prachtige vergezichten, bronnen en beekjes. Wanneer je de top van de heuvels bereikt, voel je je verheven boven het landschap. De heuvels zijn eigenlijk ontstaan door diepe smeltwatergroeven. Door de geërodeerde grond is een plateau ontstaan en daarom zijn de hoge heuvels geologisch gezien eigenlijk 'nepheuvels'. Sønderkol is het hoogste punt van Rebild Bakker en ligt zo’n 102 meter boven zeeniveau. Vanaf het hoogste punt van de heuvel heb je een geweldig uitzicht.

Het wandelpad Rebild Bakker beslaat 10,8 kilometer en is gemarkeerd met witte pijlen. Onderweg kom je langs enkele van de mooiste plekjes van het park.

Natuurlijke bron

Volgens velen is Ravnkilden de mooiste bron van alle bronnen die zich in het National Park Rebild bevinden. Je kunt Ravnkilden ‘oversteken’ door op de verschillende stapstenen te stappen, omringd door het heldere bronwater. Vergeet niet om het bronwater te proeven, want het is het helderste en schoonste water in Rebild. De temperatuur van het water is het hele jaar door 7-8 graden. De bron wordt aan de ene kant omgeven door het prachtige bos en aan de andere kant biedt het uitzicht op Lindenborg Ådal. In de omgeving van de bron vind je zeldzame soorten mos en in het voorjaar groeit hier de koudminnende zuring. Daarnaast vind je er planten als gouden steenbreek, kruipend Spearwort, watermunt, waterkers en wilgenkruid.

Op een na grootste bos van Denemarken

Troldeskoven is een onderdeel van het bosgebied 'Rold Skov', het op één na grootste bos van Denemarken dat een oppervlakte van 80 km2 beslaat. Hoewel ‘Rold Skov’ bekend staat om zijn fantastische en grote bos, staat het ook bekend om zijn unieke natuur vol planten, bloemen, bronnen, stenen en dieren. Vermeldenswaardig zijn planten zoals Frueskoen (vrouwenschoentje), Digitalis (vingerhoedkruid) en witte en blauwe anemonen. Daarnaast kom je er bijvoorbeeld vossen, edelherten, vleermuizen tegen en kan je vogels spotten zoals de buizerd en de raaf.

Klik hier voor meer informatie over het Nationaal Park.

De actuele coronamaatregelen in Denemarken

Klik op deze site van de overheid om het actuele reisadvies van Denemarken te bekijken. Bekijk deze site ook altijd nog voordat je vertrekt.

Boek nu je 8-daagse wandelvakantie naar Rebild Bakker

Oad biedt een bijzondere en gevarieerde wandelvakantie aan in het spectaculaire en indrukwekkende Nationaal Park Rebild Bakker. Een bijzonder moment om Rebild Bakker te ontdekken is als de heide diep paars kleurt (afhankelijk van de weersomstandigheden vanaf medio augustus) maar ook in de herfst als het landschap zich in warme bruin en gele kleuren hult, kan je hier heerlijk wandelen.  Tijdens de wandelingen zul je genieten van de afwisseling in dit gebied.

Meest recente reacties

19.05 | 08:24

Te bereiken via de schrijver Henk Radstake telefoon 0578 - 617734

18.05 | 13:44

Waar kan ik dat boek aanschaffen?

15.12 | 19:30

Zo dat is effe mooi om te horen, oftewel te lezen. Schitterend Thea, zo'n prachtige onderscheiding zet - letterlijk en figuurlijk - zoden aan de dijk! Namens Fransien en mij van harte gefeliciteerd !

15.12 | 10:51

U heeft ons huis heel mooi op de foto gezet dank daarvoor. (eerste foto in het midden). Banne is een prachtig authentiek dorp waar wij sinds 25 jaar onze gite hebben opgebouwd

Deel deze pagina