Fietsen door merengebied Macedonië

Wat maakt een fietsvakantie door het merengebied van Macedonië zo bijzonder? Om te beginnen dat de meren deel uitmaken van natuurparken met onverwacht mooie landschappen. Daarnaast fiets je door een land met goede verkeersluwe wegen, een rijke historie, een uitermate vriendelijke bevolking, en last but not least een voordelige munt.

In de jaren 334 en 323 v.Chr. heeft de grootste veldheer aller tijden, Alexander de Grote, Macedonië op de kaart gezet door vanuit Griekenland zijn rijk uit te breiden tot diep in Azië. Het land met de hoofdstad Skopje is door de eeuwen heen vervolgens onderdeel geweest van het Byzantijnse, Romeinse, Ottomaanse en Joegoslavische rijk. Sporen van de verschillende culturen kom je dan ook overal tegen. Een fietsvakantie door Macedonië is dan ook een mooie mix van natuur en oude cultuur.

Meest recente reacties

19.05 | 08:24

Te bereiken via de schrijver Henk Radstake telefoon 0578 - 617734

18.05 | 13:44

Waar kan ik dat boek aanschaffen?

15.12 | 19:30

Zo dat is effe mooi om te horen, oftewel te lezen. Schitterend Thea, zo'n prachtige onderscheiding zet - letterlijk en figuurlijk - zoden aan de dijk! Namens Fransien en mij van harte gefeliciteerd !

15.12 | 10:51

U heeft ons huis heel mooi op de foto gezet dank daarvoor. (eerste foto in het midden). Banne is een prachtig authentiek dorp waar wij sinds 25 jaar onze gite hebben opgebouwd

Deel deze pagina