Pad van de Goden: mooiste kustwandeling

Het Pad van de Goden wordt door velen gezien als een van de mooiste kustwandelingen van Europa. De gehele lengte van de Amalfikust is rond de 40km. Het gedeelte ‘Il Sentiero degli Dei’, of het ‘Pad van de Goden’ loopt van Bomerano naar Positano en wordt geschat op 9km waar je 4 uur voor moet uittrekken.

Het Pad van de Goden loopt door de ruige rotsachtige natuur, is goed bewegwijzerd en redelijk tot goed begaanbaar, maar kent ook stukken waar je wat moet klauteren. Misschien dus minder geschikt als je hoogtevrees hebt. Maar de uitzichten over zee en de schilderachtige dorpen onder je zijn onvergetelijk. Neem als je het pad gaat doen wel wat te eten en drinken mee want onderweg kom je weinig of niets tegen. Bekijk de video en je gaat begrijpen waarom het het Pad van de Goden wordt genoemd.

Je kunt de wandeling over het Pad van de Goden aan de Amalfikust gerust zien als een hoogtepunt van een vakantie in Italië. Zo zou je hem kunnen combineren met b.v. onze fietsvakantie langs de Toscaanse kust. Of met een bezoek aan het eiland Capri. De Almafikust kent trouwens meer wandelpaden langs de kust waarbij je de nodige gezellige vissersdorpjes tegenkomt.

Ga voor een uitgebreide blog over het Pad van de Goden naar: ciaotutti.nl

Wil je het pad lopen met een gids kijk dan op: ontdeknapels.nl

Meest recente reacties

19.05 | 08:24

Te bereiken via de schrijver Henk Radstake telefoon 0578 - 617734

18.05 | 13:44

Waar kan ik dat boek aanschaffen?

15.12 | 19:30

Zo dat is effe mooi om te horen, oftewel te lezen. Schitterend Thea, zo'n prachtige onderscheiding zet - letterlijk en figuurlijk - zoden aan de dijk! Namens Fransien en mij van harte gefeliciteerd !

15.12 | 10:51

U heeft ons huis heel mooi op de foto gezet dank daarvoor. (eerste foto in het midden). Banne is een prachtig authentiek dorp waar wij sinds 25 jaar onze gite hebben opgebouwd

Deel deze pagina