Friesland biedt vijf lange afstand wandelpaden

ELFSTEDENPAD (283 KM)

Deze route loopt zoveel mogelijk over voormalig jaagpaden en kerkepaden. De routemakers zijn er zo in geslaagd om de tocht langs de steden en het skala aan dorpjes zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Dat maakt de route ook wat langer dan de schaatstocht, hij loopt niet langs de schitterende dorpjes, maar erdoor en zo ontdek je een hele andere kant van de Elfstedentocht. Het moge duidelijk zijn dat deze tocht alleen voor Friese Doorlopers is weggelegd.
Tip: bestel de gids met stempelkaart en draag bij aan het behoud van de route door jezelf te trakteren op het speldje wanneer je de route volbracht hebt.

GROOT FRIESLANDPAD (362 KM)

Wandelroute van het jaar in 2017 blijft deze tocht een juweeltje. Geïnspireerd op de Zeven zeelanden van Friesland loop je van de Noordzeekust ( West Friesland) tot over de Duitse grens ( Ost Friesland). Ontdek de verschillen én overeenkomsten van de landschappen die dit deel van Nederland rijk is.
Tip: Het kan lekker zijn om een deel van de route te fietsen waar deze uit verharde paden bestaat, lekkere afwisseling voor de spieren.

ST. OLDULPHUSPAD (260 KM)

De thema`s van deze route zijn het landschap, de cultuurhistorie van het gebied en bezinning. Wandelen geeft je de tijd om het alledaagse achter je te laten en de rust en ruimte te vinden die we allemaal zo hard nodig hebben. De trajecten dragen een latijnse naam en hebben hun eigen thema waar je je middels de gids in kan verdiepen.
Tip: De extra St Odulphusrondjes beiden een wandeling van 13 km met eenzelfde start-en eindpunt en in 2019 komen daar nog twee bij.
 FRIESE 

WOUDENPAD (147 KM)

Loopt van het uiterste puntje in het Noorden bij Lauweroog door de hele provincie om te eindigen in Steenwijk. Van Noord naar Zuid of andersom loop je door de verschillende landschappen die het stempel Wouden dragen. Voorheen stond deze route dan ook bekend als het Zevenwoudenpad.
Tip: Neem een bomen en planten boekje mee om de diverse flora te ontdekken.

KONINGSPAD (120 KM)

De rivier met vele namen, het Koningsdiep, Ouddiep (Alddjip) of Boarn met zijn beekdal is misschien wel dé onontdekte parel als het op wandelen aankomt. Je denkt bij dit landschap namelijk niet meteen aan Friesland, sfeervolle, mysterieuze bospaden, gemoedelijke en sfeervolle cultuurhistorie, maar dan ineens de bekende weidsheid over de graslanden en de waterrijke omgeving die je van ons gewend bent. Laat je verrassen.
Tip: Breng een bezoek aan de landgoederen van Lyndenstein of Lycklama en vergeet dan ook niet de tropische kassen mee te nemen indien die

Meest recente reacties

19.05 | 08:24

Te bereiken via de schrijver Henk Radstake telefoon 0578 - 617734

18.05 | 13:44

Waar kan ik dat boek aanschaffen?

15.12 | 19:30

Zo dat is effe mooi om te horen, oftewel te lezen. Schitterend Thea, zo'n prachtige onderscheiding zet - letterlijk en figuurlijk - zoden aan de dijk! Namens Fransien en mij van harte gefeliciteerd !

15.12 | 10:51

U heeft ons huis heel mooi op de foto gezet dank daarvoor. (eerste foto in het midden). Banne is een prachtig authentiek dorp waar wij sinds 25 jaar onze gite hebben opgebouwd

Deel deze pagina