Cobn een van de mooiste stadjes van Europa

De prachtige kathedraal van de stad

De prachtige kathedraal van de stad

In Cobn is alles op loopafstand. Het stadje, volgens Condé Nast Traveler een van de mooiste in Europa, is zo knus en charmant dat je bijna haar mondiale impact zou vergeten.

Dit was de plek van waar de bijna almachtige Titanic de laatste keer uitvoer; een jong meisje met de naam Anne Bonny eropuit trok en een Caribische piraat werd; en waar de eerste immigrant van Ellis Island, de 17-jarige Annie Moore, haar reis begon.  kunt eigenlijk niet in dit stadje geweest zijn zonder een kijkje te nemen bij Titanic Experience Cobh. De tentoonstelling in het originele ticketkantoor van de White Star Line vertelt het verhaal van alle 123 passagiers die in 1912 in Queenstown - zo heette Cobh toen - aan boord gingen voor het laatste gedeelte van de dramatische reis van de Titanic.

Meest recente reacties

19.05 | 08:24

Te bereiken via de schrijver Henk Radstake telefoon 0578 - 617734

18.05 | 13:44

Waar kan ik dat boek aanschaffen?

15.12 | 19:30

Zo dat is effe mooi om te horen, oftewel te lezen. Schitterend Thea, zo'n prachtige onderscheiding zet - letterlijk en figuurlijk - zoden aan de dijk! Namens Fransien en mij van harte gefeliciteerd !

15.12 | 10:51

U heeft ons huis heel mooi op de foto gezet dank daarvoor. (eerste foto in het midden). Banne is een prachtig authentiek dorp waar wij sinds 25 jaar onze gite hebben opgebouwd

Deel deze pagina