Genieten van een prehistorisch dorp

De hele zomervakantie kun je in het preHistorisch Dorp als archeoloog aan de slag. Kom graven in de opgraving en ontdek hoe oud de spullen zijn die je hebt opgegraven. Ga op zoek naar de mensen die jouw vondst vroeger gebruikten, want die wonen in de hoeves en huizen van dit openluchtmuseum. Terwijl jij rondloopt, krijg je een goed beeld van hoe het vroeger was – van de prehistorie tot de late middeleeuwen.

In het preHistorisch Dorp mag je overal kijken, meedoen of helpen. Vuurtjes stoken als een Viking, kanoën als een jager of wol vilten bij een middeleeuwse ambachtsman. Dit museum staat in het teken van zélf dingen doen.

Op warme en natte dagen is er in het openluchtmuseum altijd genoeg plek om te schuilen. Speel in de schaduw van het bos, spetter rond in je boomstamkano of race met gevulde Vikingdrinkhoorns. Een historisch dagje uit in de buitenlucht!

Wil je echte ridders ontmoeten? Kom dan de weekenden van  22 en 23 augustus naar het preHistorisch Dorp.


Aanvangstijden
Gedurende zomervakantie (t/m 30 augustus) dagelijks geopend van 10:00 - 17:00 uur.

Controleer voor een bezoek altijd even de openingstijden op de website van de locatie zelf.


Prijzen
Vanaf 4 jaar: € 9,95
Museumkaarthouders, kinderen t/m 3 jaar en begeleider gehandicapte gratis.
Ook honden mogen mee naar dit museum!.
Bezoekersinformatie
preHistorisch Dorp
Boutenslaan 161b
5644 TV Eindhoven

Meest recente reacties

19.05 | 08:24

Te bereiken via de schrijver Henk Radstake telefoon 0578 - 617734

18.05 | 13:44

Waar kan ik dat boek aanschaffen?

15.12 | 19:30

Zo dat is effe mooi om te horen, oftewel te lezen. Schitterend Thea, zo'n prachtige onderscheiding zet - letterlijk en figuurlijk - zoden aan de dijk! Namens Fransien en mij van harte gefeliciteerd !

15.12 | 10:51

U heeft ons huis heel mooi op de foto gezet dank daarvoor. (eerste foto in het midden). Banne is een prachtig authentiek dorp waar wij sinds 25 jaar onze gite hebben opgebouwd

Deel deze pagina