Bourgogne-Franche-Comté heeft veel te bieden

Met zijn kilometers aan wandelpaden, fietspaden en waterwegen, gevarieerde landschappen en zijn gastvrije inwoners is Bourgogne-Franche-Comté een fantastisch gebied.

U kunt zich bezinnen, wandelend op de routes van Compostella of de Via Francigena; uw eetlust opwekken op de Wijnroute of de Route van de Absint; haasje-over spelen met de grenzen op de EuroVelo6, de Francovélosuisse of de V50 tussen Moezel en Saône; spelen met de bergen bij het volgen van de Grandes Traversées du Jura of die van de Morvan; de held uithangen op de Smokkelroutes of de Route d’Artagnan te paard; voor kapitein spelen terwijl u de Saône afzakt op het ritme van het water… De verhalen over avonturen onderweg stapelen zich op maar zijn allemaal anders. Een absolute verandering van omgeving, die maakt dat u het gevoel krijgt iets anders en ongewoons mee te maken. Deze nieuwe vorm van toerisme is populair bij moderne reizigers, die apps gebruiken voor hun route of om buiten de gebaande paden te treden. Voor fietsliefhebbers onthult de app ‘Voie Verte 71’ 45 bezienswaardigheden langs de mythische route van Chalon-sur-Saône naar Mâcon, het eerste Voie Verte fietspad van Frankrijk. De app geeft een signaal wanneer u belangrijke bezienswaardigheden nadert: uitzicht op Solutré-Pouilly-Vergisson, wijngaarden van de Mâconnais… of over de nieuwe roulangs de Loire die gepland is voor 2020. Handige apps die garanderen dat u niets zult missen.

Wijnroute

Als u fietst kunt u zonder aarzeling de pittoreske Wijnroute nemen van Dijon naar Santenay: ruim 80 kilometer van een hoog oenologisch gehalte, over kleine weggetjes en paden die gebruikt worden door wijnboeren en druivenplukkers. Een route om van te watertanden door dorpen met aansprekende (wijn)namen als Chambolle-Musigny, Beaune, Pommard, Volnay, Meursault, Puligny-Montrachet, Chassagne-Montrachet… WWW.FIETSEN-IN-BOURGONDIE.COM In Auxerre, ideaal gelegen aan het Canal du Nivernais en het Canal de Bourgogne, is het Maison du vélo echt een adresje om te onthouden. U kunt er ook elektrische boten huren, perfect voor een geruisloos tochtje over de kanalen. 

Meest recente reacties

19.05 | 08:24

Te bereiken via de schrijver Henk Radstake telefoon 0578 - 617734

18.05 | 13:44

Waar kan ik dat boek aanschaffen?

15.12 | 19:30

Zo dat is effe mooi om te horen, oftewel te lezen. Schitterend Thea, zo'n prachtige onderscheiding zet - letterlijk en figuurlijk - zoden aan de dijk! Namens Fransien en mij van harte gefeliciteerd !

15.12 | 10:51

U heeft ons huis heel mooi op de foto gezet dank daarvoor. (eerste foto in het midden). Banne is een prachtig authentiek dorp waar wij sinds 25 jaar onze gite hebben opgebouwd

Deel deze pagina