Wadwandeling met fraaie uitzichten

Dit is niets m inder dan een sensationele gewaarwording

Dit is niets m inder dan een sensationele gewaarwording

Op het wad heb je een bijzonder uitzicht op het Duitse vasteland, de Oost-Friese eilanden en de zee. Ga op onderzoek uit en spot enkele van de meer dan 10.000 dier- en plantensoorten die hier hun thuis hebben. De Waddenzee, die zich uitstrekt tot het noordelijkste puntje van Duitsland, is een uniek natuurlandschap en behoort sinds 2009 tot het UNESCO-Werelderfgoed.

Wadwandelingen

Vanwege de getijden valt de zeebodem elke 6 uur droog. Hierdoor ontstaat er een uniek wandel- en natuurgebied. Je hebt de keuze uit diverse kustwandelingen. Bij eb kun je ook wadlopen van het vasteland naar de Oost-Friese eilanden. Een aanrader is de 2,5 uur durende tocht van Nessmersiel naar het eiland Baltrum. Het wordt aanbevolen om onder leiding van een gids te gaan wadlopen.

Tip: door een overnachting in een bijzondere accommodatie wordt je reis pas echt uniek. Slaap bijvoorbeeld in een Noordzeewagen of in de zomer in een strandkorf. Hier vind je meer informatie over wadwandelingen en bijzondere accommocaties.


Meest recente reacties

19.05 | 08:24

Te bereiken via de schrijver Henk Radstake telefoon 0578 - 617734

18.05 | 13:44

Waar kan ik dat boek aanschaffen?

15.12 | 19:30

Zo dat is effe mooi om te horen, oftewel te lezen. Schitterend Thea, zo'n prachtige onderscheiding zet - letterlijk en figuurlijk - zoden aan de dijk! Namens Fransien en mij van harte gefeliciteerd !

15.12 | 10:51

U heeft ons huis heel mooi op de foto gezet dank daarvoor. (eerste foto in het midden). Banne is een prachtig authentiek dorp waar wij sinds 25 jaar onze gite hebben opgebouwd

Deel deze pagina