Sierra de Guara is adembenemend

De Sierra de Guara is een van de droogste gebieden van Spanje maar ook een van de meest spectaculaire. Het gebergte in Aragon wordt op verschillende plaatsen doorsneden door rivieren die hun oorsprong in de Pyreneeën hebben. De canyons die zij hebben gevormd zijn lang niet allemaal toegankelijk maar er zijn genoeg plaatsen waar je een uitdagende wandeling kunt maken. Bijvoorbeeld vanuit het historische dorp Alquezar.

Miez Peek liep dit voorjaar een aantal cayontochten in de Sierra de Guara. Onder andere langs de Rio Vero die onder het zorgvuldig gerestaureerde en autovrij dorp Alquezar stroomt. Het dorp behoort tot de mooiste dorpen van Spanje. Onderstaand een indruk van de wandelingen door de Sierra de Guara.

Het toerismebureau van Huesca, waar de Sierra de Guara onder valt, heeft een overzichtelijke Spaanstalige website met een overzicht van de wandeltochten. De site geeft met praktische informatie en met foto’s een goede indruk van het wandelen in dit gebied. Ook voor wie geen Spaans kan lezen overzichtelijk genoeg.

Meest recente reacties

19.05 | 08:24

Te bereiken via de schrijver Henk Radstake telefoon 0578 - 617734

18.05 | 13:44

Waar kan ik dat boek aanschaffen?

15.12 | 19:30

Zo dat is effe mooi om te horen, oftewel te lezen. Schitterend Thea, zo'n prachtige onderscheiding zet - letterlijk en figuurlijk - zoden aan de dijk! Namens Fransien en mij van harte gefeliciteerd !

15.12 | 10:51

U heeft ons huis heel mooi op de foto gezet dank daarvoor. (eerste foto in het midden). Banne is een prachtig authentiek dorp waar wij sinds 25 jaar onze gite hebben opgebouwd

Deel deze pagina