Fietsen over oude spoorbanen Bergisches Land

Foto Dominik Ketz

Foto Dominik Ketz

De Bergische Panorama-fietspaden vormen samen een netwerk van zo’n 220km, waarvan ruim 150km over oude spoorbanen. Daarmee worden de voormalige spoorlijnen door het Bergisches Land, het zuidelijke Ruhrgebied en het Sauerland met elkaar verbonden en sluiten ze tevens aan op de populaire fietspaden langs de Rijn, Ruhr en Sieg. Als je over de prachtige fietsroutes door de groene heuvels van het Bergisches Land rijdt, kun je je bijna niet voorstellen dat die prachtige panorama’s ooit uitsluitend gezien werden door de machinisten van het goederenvervoer voor de industrie. Gelukkig voor ons dat die oude spoorlijnen zijn omgetoverd tot comfortabele fietspaden waardoor we nu in alle rust kunnen genieten van de mooiste vergezichten over het groene heuvellandschap. En dat op nog geen 100km vanaf onze grens.

Meest recente reacties

19.05 | 08:24

Te bereiken via de schrijver Henk Radstake telefoon 0578 - 617734

18.05 | 13:44

Waar kan ik dat boek aanschaffen?

15.12 | 19:30

Zo dat is effe mooi om te horen, oftewel te lezen. Schitterend Thea, zo'n prachtige onderscheiding zet - letterlijk en figuurlijk - zoden aan de dijk! Namens Fransien en mij van harte gefeliciteerd !

15.12 | 10:51

U heeft ons huis heel mooi op de foto gezet dank daarvoor. (eerste foto in het midden). Banne is een prachtig authentiek dorp waar wij sinds 25 jaar onze gite hebben opgebouwd

Deel deze pagina