Je weet zeker dat je het niet droog kunt houden

Je weet zeker dat je het niet droog kunt houden

Waterwandeling door Alcantara kloof op Sicilië

Wandelen met droge voeten gaat hier niet lukken. In de Gole dell’Alcantara is het nat want de smalle kloof met zijwanden vol basaltpilaren wordt gevuld met water dat rechtstreeks uit de ondergrondse watervoorraden van de Etna-flanken komt.

In de spectaculaire kloof zijn geen wandelpaden maar wie toch op ontdekkingstocht wil kan stroomafwaarts al klimmend en klauterend een heel eind komen. Hier is de kloof breder en loop je deels onder de bomen. Er zijn verschillende poolen die je uitlokken voor een duik, heerlijk verfrissend maar een uitdaging. Het water is koud.

Echte avonturiers lopen de Alcantara kloof in met de voeten in het water (schoenen aan i.v.m. stenen). De rivier is ongeveer een halve meter diep en af en toe moet je een lage waterval opklimmen om verder te komen. Maar pas op want zodra de kloof echt krap wordt is het verstandig om te stoppen. Hier vandaan kun je beter met gids en helm verder gaan. Een canyontocht die je oDe Gole dell’Alcantara is vooral een prachtige afsluiting van een wandeldag. Bijvoorbeeld de wandeling naar de Monte Sartorius aan de noordkant van de Etna. De kloof is te bereiken vanaf de badplaats Giadini Naxos aan de oostkust van Sicilië. Dat kan evt ook met de bus. Meer over de spectaculaire Alcantara kloof op: italianways.comp veel plekken op Sicilië kunt regelen.

Meest recente reacties

19.05 | 08:24

Te bereiken via de schrijver Henk Radstake telefoon 0578 - 617734

18.05 | 13:44

Waar kan ik dat boek aanschaffen?

15.12 | 19:30

Zo dat is effe mooi om te horen, oftewel te lezen. Schitterend Thea, zo'n prachtige onderscheiding zet - letterlijk en figuurlijk - zoden aan de dijk! Namens Fransien en mij van harte gefeliciteerd !

15.12 | 10:51

U heeft ons huis heel mooi op de foto gezet dank daarvoor. (eerste foto in het midden). Banne is een prachtig authentiek dorp waar wij sinds 25 jaar onze gite hebben opgebouwd

Deel deze pagina