Dresden ontvangt met open armen

Dresden en de Elbe-regio zijn klaar voor op de zomer. Sinds mei zijn restaurants, accommodaties en musea open. Inmiddels zijn de vele bezienswaardigheden weer toegankelijk, inclusief de Groene Gewelven, de schatkamer van de Saksische vorsten, in het Residentieslot.

Deze was sinds november 2019 gesloten na een grote juwelenroof; de dieven namen in een paar minuten enkele sieraden mee met een miljoenenwaarde. De stoomraderenschepen op de Elbe varen weer volgens hun dienstregeling. Het positieve sentiment wordt onderstreept door het hervatten van de non-stop KLM-verbinding Amsterdam-Dresden op 1 augustus.

De terrassen zijn open en de cultuurstad, met de bijnaam ‘Florence aan de Elbe’, is klaar voor de zomer. Voor fietsers en wandelaars biedt de regio vele natuurrijke routes voor buiten genieten. De ‘open dagen’ op 29/30 augustus van de wijnmakers in het Elbedal zijn een bezoektip. Met inachtneming van de actuele Coronamaatregelen is ontspannen en zorgeloze vakantie mogelijk.

Meer informatie op de nieuwe website:
www.visit-dresden.travel.

Meest recente reacties

19.05 | 08:24

Te bereiken via de schrijver Henk Radstake telefoon 0578 - 617734

18.05 | 13:44

Waar kan ik dat boek aanschaffen?

15.12 | 19:30

Zo dat is effe mooi om te horen, oftewel te lezen. Schitterend Thea, zo'n prachtige onderscheiding zet - letterlijk en figuurlijk - zoden aan de dijk! Namens Fransien en mij van harte gefeliciteerd !

15.12 | 10:51

U heeft ons huis heel mooi op de foto gezet dank daarvoor. (eerste foto in het midden). Banne is een prachtig authentiek dorp waar wij sinds 25 jaar onze gite hebben opgebouwd

Deel deze pagina