Vrienden aan de raclette bij Alpes London in Pop Brighton

Vrienden aan de raclette bij Alpes London in Pop Brighton

Brixton aan zuidkant van de Theems is the place to be

Brixton heet je welkom

Brixton heet je welkom

Op Londen, de grootste wereldstad van Europa, raak je nooit uitgekeken. Zelfs de meest ervaren bezoeker heeft nog lang niet alles ontdekt. Ben jij zo’n superfan van de stad en is het voor jou tijd voor iets nieuws? Iets spannends? Ga mee n aar Brixton aan de zuidkant van de Theems.

Brixton is een stadsdeel met vele gezichten. Het meest bekende: een stukje Caribean in Engeland. Of nog specifieker: Little Jamaica. Loop de metrohalte uit en je snapt al snel waar deze bijnaam vandaan komt. De groenteboeren verkopen ackee, cho cho en guava, de snackbars jerk chicken en curry goat en de platenzaken reggae en dancehall. Je ziet muurschilderingen van rasta’s en de Jamaicaanse vlag en je hoort mensen elkaar begroeten met een hartelijk wah gwaan*. Dichterbij de West Indies kun je in Europa niet komen.

*What’s goin on in Jamaicaanse slang (maar ondertussen overgenomen door half Londen).

 De marktkramen en afhaaltenten hebben we al genoemd (en mag je zeker niet overslaan). Maar ga je graag een keer ‘echt’ uit eten in een restaurant dan zit je hier ook prima. Je kunt zelfs een hele culinaire wereldreis maken zonder de wijk te verlaten.

Caribische keuzes in overvloed uiteraard, bijvoorbeeld de keuken van Trinidad bij Fish, Wings & Tings in de Granville Arcade. Maar ook Pakistaans bij Elephant, betaalbare Japanse streetfood bij Okan Okonomiyaki (in Brixton Village) of modern Europees bij Salon. Kun je niet kiezen? Bij grillrestaurant Naughty Piglets komt veel samen en gaat de menukaart van Korea tot Zuid-Engeland.

Nog zo’n fijne plek waar je hele wereld terug ziet op je bord. Pop Brixton is een verzameling jonge, onafhankelijk bedrijven in oude scheepscontainers op twee minuutjes lopen van het trein- en metrostation. Je vindt er onder andere creatieve studio’s en sociale projecten. En eetgelegenheden en barretjes dus. Begin bijvoorbeeld met een drankje op de binnenplaats bij S11

Tsja, en dan? Een Bhangra Burger? Vietnamees? Franse kaas? Ierse visgerechten? Modern Brits met traditionele technieken? Het kan allemaal.  En dan kun je tussendoor zelfs nog even naar vintage mode en platen op vinyl snuffelen. Pop Brixton heeft nog geen definitieve toestemming om te blijven en is waarschijnlijk tijdelijk. Wees er dus snel bij met je bezoek.

op de binnenplaats bij S11.

Meest recente reacties

19.05 | 08:24

Te bereiken via de schrijver Henk Radstake telefoon 0578 - 617734

18.05 | 13:44

Waar kan ik dat boek aanschaffen?

15.12 | 19:30

Zo dat is effe mooi om te horen, oftewel te lezen. Schitterend Thea, zo'n prachtige onderscheiding zet - letterlijk en figuurlijk - zoden aan de dijk! Namens Fransien en mij van harte gefeliciteerd !

15.12 | 10:51

U heeft ons huis heel mooi op de foto gezet dank daarvoor. (eerste foto in het midden). Banne is een prachtig authentiek dorp waar wij sinds 25 jaar onze gite hebben opgebouwd

Deel deze pagina