Legendarische filmlocaties Groot-Brittannië

Van legendarische filmlocaties tot grote nieuwe openingen, tentoonstellingen en jubilea, Groot-Brittannië is in 2020 de plek voor liefhebbers van cultuur, natuur, kunst en film. Ontdek onze toptips  en kom te weten waarom Groot-Brittannië volgend jaar een niet te missen bestemming is.


Bond 25, The Secret Garden en Peter Rabbit 2

Diepe valleien, eeuwenoude ruïnes, eindeloze stranden. Van noord naar zuid, Groot-Brittannië is een land gemaakt voor het witte doek. 2020 is het moment om het landschap dat filmmakers inspireert te verkennen. Op de planning staat onder andere de release van de 25ste Bond titel No Time to Die. Treed in de voetsporen van Daniel Craig met uitstapjes naar de locaties die beroemd werden dankzij 's werelds beroemdste geheime agent. Zie de pracht en praal tijdens de ceremonie van de Horse Guards Parade in Londen tot de blauwe meren en groene bossen van de Schotse Hooglanden. Een andere film die dit voorjaar verschijnt, is The Secret Garden met hoofdrollen voor Colin Firth en Julie Walters. Bezoekers kunnen de magie van deze geheime tuin ervaren tijdens een wandeling door het prachtige Helmsley Walled Garden, een van de opnamelocaties. De indrukwekkende kustlijn van de Jurassic Coast in het zuiden van Engeland vormt het decor voor Ammonite, met in de hoofdrol Kate Winslet. Pieter Konijnfans kunnen jeugdherinneringen ophalen in Hill Top, het idyllische landhuis in het Lake District dat Beatrix Potter inspireerde tot haar klassieke verhalen. In 2020 verschijnt Peter Rabbit 2: The Runaway in de bioscopen. Andere titels die op de planning staan, zijn o.a. The King’s Man en Emma. Eén ding is zeker, als het om films gaat in 2020 is er geen betere plek dan Groot-Brittannië.Het Jaar van de Natuur in Wales

Wales eert komend jaar zijn schitterende landschap, kust en kastelen gedurende het Jaar van de Natuur. Met een 1400 km lang kustpad, drie Nationale Parken, 600 kastelen en twee Dark Sky Reserves (plekken waar je uitstekend sterren kunt waarnemen) heeft deze bestemming genoeg in petto voor unieke outdoorervaringen. Van foerageren, surfen en hiken tot glampen en mountainbiken.
Carmarthen Bay in Zuid-Wales biedt vanaf komend jaar onderdak aan een nieuw ‘Sands of Speed’ bezoekerscentrum op Pendine Sands. Deze ligt aan het strand waar Sir Malcom Campbell in 1924 het snelheidsrecord brak met zijn Blue Bird auto. Het centrum zal in de zomer van 2020 openen. Op deze plek, die bezoekers informeert over de snelheidsgeschiedenis van het gebied, verrijst ook een 420 bedden tellend hostel, voor een comfortabele nachtrust na een dag vol adrenaline.

Water stoeit met rotsen

Water stoeit met rotsen

Meest recente reacties

19.05 | 08:24

Te bereiken via de schrijver Henk Radstake telefoon 0578 - 617734

18.05 | 13:44

Waar kan ik dat boek aanschaffen?

15.12 | 19:30

Zo dat is effe mooi om te horen, oftewel te lezen. Schitterend Thea, zo'n prachtige onderscheiding zet - letterlijk en figuurlijk - zoden aan de dijk! Namens Fransien en mij van harte gefeliciteerd !

15.12 | 10:51

U heeft ons huis heel mooi op de foto gezet dank daarvoor. (eerste foto in het midden). Banne is een prachtig authentiek dorp waar wij sinds 25 jaar onze gite hebben opgebouwd

Deel deze pagina