Ook als het blad van de boom is een leuke trip

Ook als het blad van de boom is een leuke trip

Utrecht toont het mooist vanaf het water

De grachtenconstructie van Utrecht geeft de bezoeker een bijzondere kijk op de panden in de binnenstad. De 2 kilometer lange Oudegracht met z'n werfkelders ios daarbij het meest in het oog lopend.

In de tweede helft van de 12e eeuw al werden vanaf de aanlegkade tunnels gegraven naar  woningen langs de krachten. Daardoor ontstonden de  dubbele kades die de stad typeren. Met de boot komt je langs middeleeuwse wasplaatsen, diverse musea en prachtige gevels. Oude bruggen niet te vergeten. De bomen langs de grachten kijken al ruim twee eeuwen op het water neer. Overal restaurants in de werfkelders. Je kunt er het hele jaar door gebruik van maken.  De afvaarten vinden plaats  van de steiger tegenover Oudegracht 85, de kruising van de Lange Vliestraat nabij stadskasteel Oudaen.

Meest recente reacties

19.05 | 08:24

Te bereiken via de schrijver Henk Radstake telefoon 0578 - 617734

18.05 | 13:44

Waar kan ik dat boek aanschaffen?

15.12 | 19:30

Zo dat is effe mooi om te horen, oftewel te lezen. Schitterend Thea, zo'n prachtige onderscheiding zet - letterlijk en figuurlijk - zoden aan de dijk! Namens Fransien en mij van harte gefeliciteerd !

15.12 | 10:51

U heeft ons huis heel mooi op de foto gezet dank daarvoor. (eerste foto in het midden). Banne is een prachtig authentiek dorp waar wij sinds 25 jaar onze gite hebben opgebouwd

Deel deze pagina