In april ligt er nog sneeuw maar de Lente is al te zien
In april ligt er nog sneeuw maar de Lente is al te zien
Afgelegen dorpen vormen het startpunt voor wandelingen
Het achterland van Sierra del Cadi
Het achterland van Sierra del Cadi
Verzorgde huizen wijzen op profijtelijke landbouw
Verzorgde huizen wijzen op profijtelijke landbouw
Een klein stuk van de ruïne van het oude Gosol
Een klein stuk van de ruïne van het oude Gosol
De wandelingen corresponderen met de nummers op de kaart.

De wandelingen corresponderen met de nummers op de kaart.

Drive & Hike door Sierra del Cadi massief

Ecktiv Magazine besteedt aandacht aan het Sierra del Cadi massief, waar je rijdend en wandelend via Drive & Hike een aantal dagen kunt zoek brengen.  Het ligt ten zuiden van de Spaanse Pyrweneeën.  Een vergeten bergrug met verscholen dorpjes  ten noodwesten van Catallunya.

de berg meet 2497 meter en vormt een muur tussen het dalende landschap noordelijk van Barcelona en dee Pyreneeën.  Aan het eind van de route die Miez Peek uitzetten ligt de tweekoppige Pedraforsa. Dat is de moederberg, die een uitdaging vormt voor diehards.

De route begint inn bisschopsstad La Suwe d'Urgell, loopt via de zuidflanken van de Serra  naar Guartdiola de Bergueda, op de doorfgaande route tussen Andorra en Barcelona. Via de C462, C-563 en de B-400 Onderweg  onder andere de bergpas Alt d"urgell met diverse informatieborden die uitnodigen om te wandelen. 

De cijfers op de kaart lkloppen met de onder vermelde wandelingen.

1.Stadswandeling Lasme d'Ur.

Een 11e eeuwswe basiliek komt in beeld naastvstraatjes met arcades en een Olympisch waterpark net buiten het centrum.

2. Tussen olijfgaarden Fórnols en Cornellana. 

Langs en door olijfgaarden en landbouwgronden tussen de dorpen. Over smalle paden met heir en daar een beek als metgezel.

3. Ruïnes Gosol.

Vanaf het schilderachtige dorpsplein  naar de ruïne op de heuvel net buiten het dorp.  het is een aanbeveling om de oude toren te beklimmen en daarvan de huivering te ondergaan.

4. Refugio lluis Estasen bij Saldes. Het betreft een berghut op de flanken van de Pedra Forsa (2497 meter). Een uitvalsbasis voor vele mooie tochten. De beklimming vergt een uur of zes van je tijd.

 De samensteller geeft aan dat je de route buiten het hoogseizoen op de bonnefooi kunt doen.  Overnachten is mogelijk in Sue d'Urgell em Gosol. Een overnachtingsadres is l'Era de Cal Bastida, een gehucht  in Estamaria ten oosten van Suie d'Urgell.

Foto's en tekst Meez Peek

Meest recente reacties

19.05 | 08:24

Te bereiken via de schrijver Henk Radstake telefoon 0578 - 617734

18.05 | 13:44

Waar kan ik dat boek aanschaffen?

15.12 | 19:30

Zo dat is effe mooi om te horen, oftewel te lezen. Schitterend Thea, zo'n prachtige onderscheiding zet - letterlijk en figuurlijk - zoden aan de dijk! Namens Fransien en mij van harte gefeliciteerd !

15.12 | 10:51

U heeft ons huis heel mooi op de foto gezet dank daarvoor. (eerste foto in het midden). Banne is een prachtig authentiek dorp waar wij sinds 25 jaar onze gite hebben opgebouwd

Deel deze pagina