Eiland El Hierro volledig zelfvoorzienend

De Canarische Eilanden zetten in op duurzaamheid. Dat blijkt op verschillende manieren.  Neem nubEl Hierro. Een schoolvoorbeeld op het vlak van zelfvoorzienendheid in de Canarische Archipel.


Vanaf 2014 vormen water en wind de energiebronnen voor de bevolking. De Waterkrachtcentrale Gorona Del Vienlo voorziet 10.000 inwoners van stroom. Is uitgeroepen tot  Biosphere Reserve and Geopark door Unesco. Honderd procent energie neutraal.  Door de centrale is de CO2-uitstoot drastisch verminderd en wordt tonnen een fossiele brandstof bespaard. Het biosfeerreservaat  is een teststation voor begrijpen en verbteren van sociale en ecologische systemen. Vanaf 2018 wordt in de volledige elektriciteitsvraag voorzien.  Hernieuwbare energiebronnen zijn levensvatbare energieoplossingen  voor miljoenen mensen die in geïsoleerde gebieden over de hele ereld wonen. Ook het kwetsbare onderwaterleven wordt  bij de duurzaamheid betrokken. Er leven veel initiatieven. 

Meest recente reacties

19.05 | 08:24

Te bereiken via de schrijver Henk Radstake telefoon 0578 - 617734

18.05 | 13:44

Waar kan ik dat boek aanschaffen?

15.12 | 19:30

Zo dat is effe mooi om te horen, oftewel te lezen. Schitterend Thea, zo'n prachtige onderscheiding zet - letterlijk en figuurlijk - zoden aan de dijk! Namens Fransien en mij van harte gefeliciteerd !

15.12 | 10:51

U heeft ons huis heel mooi op de foto gezet dank daarvoor. (eerste foto in het midden). Banne is een prachtig authentiek dorp waar wij sinds 25 jaar onze gite hebben opgebouwd

Deel deze pagina