Struinen door de Schoorlse duinen

De Schoorlse duinen behoren niet alleen tot de hoogste van Nederland, het duingebied is ook het breedste en zonnigste met bijna 1700 zonuren per jaar. Niet gek dat het door het hele jaar heen veel actieve natuurliefhebbers trekt.

En het mooie is dat je er soms geen mens tegenkomt en als je niet oplet je nog kan verdwalen ook. Van Schoorl tot aan zee zijn de duinen ruim 4 kilometer breed met bos en duin, heidevelden, waterpartijen. Wandel- en fietspaden in overvloed van schelpen- tot zandpaden. Maar ook zijn er plekken waar je van de paden mag afwijken om even dat oer-gevoel te ervaren.
TIP: Mijdt de drukke dagen, dan zul je zien, dan heb je het gebied voor jou alleen. Bij mooi weer kun je dwars door de duinen naar het stille strand van Schoorl aan Zee, dat alleen lopend of met de fiets te bereiken is.
Meer informatie over de Schoorlse duinen op: www.staatsbosbeheer.nl/schoorlseduinen

Meest recente reacties

19.05 | 08:24

Te bereiken via de schrijver Henk Radstake telefoon 0578 - 617734

18.05 | 13:44

Waar kan ik dat boek aanschaffen?

15.12 | 19:30

Zo dat is effe mooi om te horen, oftewel te lezen. Schitterend Thea, zo'n prachtige onderscheiding zet - letterlijk en figuurlijk - zoden aan de dijk! Namens Fransien en mij van harte gefeliciteerd !

15.12 | 10:51

U heeft ons huis heel mooi op de foto gezet dank daarvoor. (eerste foto in het midden). Banne is een prachtig authentiek dorp waar wij sinds 25 jaar onze gite hebben opgebouwd

Deel deze pagina