Prachtige foto van Andreas Hub.Een van de mooiste uitzichten over de Donau.

Prachtige foto van Andreas Hub.Een van de mooiste uitzichten over de Donau.

Liefst 220 km wandelgenot langs de Donau

In 2014 werd de Donau-Panoramaweg geopend in Beieren. Ze is 220 km lang en voert van Neustadt aan de Donau naar Passau. Dat is de stad waar drie rivieren samen komen.

Onderweg talrijke bijzonderheden voor natuur- en cultuurliefhebbers Je trekt langs de Befreiungshall in Kelheim en loopt door het Middeleeuwse centrum van Regensburg, een locatie die op de UNESCO werdlerfgoedlijst staat.  Bij Donaustauf torent de imposante tempel Walhalla hoog boven het landschap uit. Deze heeft veel weg vabn de Parthenon in Athene. Ze werd gebouwd door de Beierse koning Ludweg I als gedenkplaats voor wereldberoemde Duitstalige personen. Ook het natuurreservaat Gmünder Au bij Wörth aan de Donau mag je niet links laten liggen. Een ideale plek om watervogels te spotten zoals de zilverreiger en de ijsvogel. Een goed glas Baierwijn uit het kleinste wijnbouwgebied verricht wonderen als vermoeidheid toeslaat. Bierliefhebbers zijnbij de kloosterbrouwerij Weltenburg op het goede adres. Het schenkt sinds de 11e eeuw. 

Meest recente reacties

19.05 | 08:24

Te bereiken via de schrijver Henk Radstake telefoon 0578 - 617734

18.05 | 13:44

Waar kan ik dat boek aanschaffen?

15.12 | 19:30

Zo dat is effe mooi om te horen, oftewel te lezen. Schitterend Thea, zo'n prachtige onderscheiding zet - letterlijk en figuurlijk - zoden aan de dijk! Namens Fransien en mij van harte gefeliciteerd !

15.12 | 10:51

U heeft ons huis heel mooi op de foto gezet dank daarvoor. (eerste foto in het midden). Banne is een prachtig authentiek dorp waar wij sinds 25 jaar onze gite hebben opgebouwd

Deel deze pagina