Stad en water verbonden

Stad en water verbonden

Aan het Veerse meer is het goed te doen

De historische stad Veere ontvangt de bezoeker met open armen. Populair voor watersporters, dat zeker, maar de bezienswaardigheden zijn vooral ook aan de wal.

Bindt de wandelschoenen onder en geniet tijdens een wandeling van naar keuze 3,3 of 3,5 kilometer van alles op en aan De Kaai. De historische panden spreken voor zich. Weet je wat het moois van alles is? De inscripties, gevelstenen en huisnamen verraden een groot stuk van de geschiedenis van de stad.  En om het maar even te weten: de Campveerse Toren is de oudste herberg van Nederland. Willem van Oranje dineerde er al en dat is nou ook weer niet de eerste de beste. Weet je wat de Schotten met Veere hadden? Daar kom je ook achter tijdens de wandeling.  De wandeling is rolstoeltoegankelijk.

Meest recente reacties

19.05 | 08:24

Te bereiken via de schrijver Henk Radstake telefoon 0578 - 617734

18.05 | 13:44

Waar kan ik dat boek aanschaffen?

15.12 | 19:30

Zo dat is effe mooi om te horen, oftewel te lezen. Schitterend Thea, zo'n prachtige onderscheiding zet - letterlijk en figuurlijk - zoden aan de dijk! Namens Fransien en mij van harte gefeliciteerd !

15.12 | 10:51

U heeft ons huis heel mooi op de foto gezet dank daarvoor. (eerste foto in het midden). Banne is een prachtig authentiek dorp waar wij sinds 25 jaar onze gite hebben opgebouwd

Deel deze pagina