Spaanse steden trekken aandacht toerist

De architectuur  is ook om van te genieten

De architectuur is ook om van te genieten

Zo is Murcia dit jaar Gastronomische Hoofdstad van Spanje. Het initiatief voor deze titel ontstond in 2011 met als doel de gastronomie in Spanje – één van de belangrijkste aspecten voor het toerisme in Spanje - zowel nationaal als internationaal te promoten.

De stad die tot Gastronomische Hoofdstad verkozen wordt, wordt dit vanwege de gastronomische kwaliteit op alle niveau’s; van de creativiteit van de profesionelen tot aan de rijkdom van de producten en de “denominaciones de origen” (beschermde oorsprongsbenamingen voor o.a. wijn).
En in 2020 is Murcia deze eer ten deel gevallen met haar excellente keuken gebaseerd uit lokale kwaliteitsproducten, van het land en uit de zee.
Onder de slogan "De groentetuin van 1.001 smaken" heeft Murcia een ambitieus en fantasierijk activiteitenprogramma ontwikkeld met veel aandacht voor het eigen lokale product en het aanbod op het gebied van gastronomisch toerisme. Het programma van 1.001 activiteiten biedt o.a. een rondtrekkend groentemuseum (Museo Itinerante de la Verdura), het gastronomische festival van groenten en fruit van Murcia (Festival Gastronómico de Frutas y Verduras de Murcia), Minimal - het congres van de hoge gastronomie in het klein, het creëren van gastronomische routes in de regio en 20 tapasroutes in de stad, programma's voor schoolkinderen en workshops over gezond koken.

Meest recente reacties

19.05 | 08:24

Te bereiken via de schrijver Henk Radstake telefoon 0578 - 617734

18.05 | 13:44

Waar kan ik dat boek aanschaffen?

15.12 | 19:30

Zo dat is effe mooi om te horen, oftewel te lezen. Schitterend Thea, zo'n prachtige onderscheiding zet - letterlijk en figuurlijk - zoden aan de dijk! Namens Fransien en mij van harte gefeliciteerd !

15.12 | 10:51

U heeft ons huis heel mooi op de foto gezet dank daarvoor. (eerste foto in het midden). Banne is een prachtig authentiek dorp waar wij sinds 25 jaar onze gite hebben opgebouwd

Deel deze pagina