In voorjaar en herfst is het 't mooist op en rond de Ahornweg.

In voorjaar en herfst is het 't mooist op en rond de Ahornweg.

Enthousiasme op niveau

Enthousiasme op niveau

Prachtige wandelroute door Osnabrücker Land

Dit pad speelt je in de kaart....

Dit pad speelt je in de kaart....

De Ahornweg is de parel van het Osnabrücker Land. Ze slingert zich 104 kilometer lang door de natuur. Een Unesco Geopark dat landschap en geologisch gebied een beschermde status geeft. Miljoenen jaren geleden gevormd op zeebodems.

Deg confronteert je met vijf uitkijkplateaus, gevestigd op rotspartijen en in torens. Een veelzijdig en avontuurlijk wandelgebied. Je hebt twee weekends nodig om het gehele pad af te leggen.  Mooie punten zijn de Hermannsturm op 331 meter hoogte en de stad Bad Iburg waar twee lussen bij elkaar komen. Onderdeel is het Boomkroonpad. Over een lengte van 600 meter en 23 meter hoogte gaat het door de kruinen van de bomen. Vandaar een mooi uitzicht op het Teutoburger Wouid en kasteel Iburg.

Meest recente reacties

19.05 | 08:24

Te bereiken via de schrijver Henk Radstake telefoon 0578 - 617734

18.05 | 13:44

Waar kan ik dat boek aanschaffen?

15.12 | 19:30

Zo dat is effe mooi om te horen, oftewel te lezen. Schitterend Thea, zo'n prachtige onderscheiding zet - letterlijk en figuurlijk - zoden aan de dijk! Namens Fransien en mij van harte gefeliciteerd !

15.12 | 10:51

U heeft ons huis heel mooi op de foto gezet dank daarvoor. (eerste foto in het midden). Banne is een prachtig authentiek dorp waar wij sinds 25 jaar onze gite hebben opgebouwd

Deel deze pagina