Snowboarden op het hoogste niveau

Snowboarden op het hoogste niveau

Hoeveel mooier kun je het hebben

Hoeveel mooier kun je het hebben

Een geweldige dag in de sneeuw van Valle d'Aosta

 
Off-piste, helicopter droppings...die-hard skiërs kunnen hier goed terecht, maar echt alle vormen van sneeuwsport kunnen hier beoefend  worden. Down-hill skiën kan bij een keur aan skiresorts, zoals Courmayeur, La Thuile, Breuil-Cervinia, Monterosa Ski, Torgnon, Crévacol, Champorcher of de verschillende familie-resorts. Voor elke moeilijkhedsgraad zijn er vele opties.

Zo kunnen liefhebbers van Cross-Country skiën kiezen uit vele prachtige en goed geprepareerde trajecten, zoals bij Saint Bartelemy.
En er zijn heel wat Snow Parks die zowel voor kids als volwassenen heel spectaculair en pWorldcup Snowboard Cross SBX op 20 en 21 December
Dat Valle d'Aosta ook een toplocatie voor snowboarders is blijkt uit het Worldcup-circus dat weer gaat neerstrijken In Breuil-Cervinia, het bekende skigebied in Valle d'Aosta aan de Italiaanse kant van de Matterhorn. Voor de derde keer wordt daar de World Cup Snowboard Cross - SBX competitie gehouden.

Voor wie niet bekend is met deze discipline: het is een spectaculaire race waarbij een groep atleten tegelijk vertrekken op een parcours met bochten, schansen en andere obstakles met een hoog risico op botsingen tussen de deelnemers. De beste snowboarders ter wereld nemen het tegen elkaar op. Er is een mannen - en een vrouwencompetitie. De week voor de kerst belooft spannend te worden met de voorronden op vrijdag de 20ste en de finales op zaterdag de 21ste!

Skilife.ski: de 'Ski-Portal' in Valle d'Aosta
Hier bevindt zich alle relevante informatie voor skiërs, met real-time informatie over de gebieden, Teleskipass, de nieuwste apps en nieuwsbrieven. Skilife.ski biedt alle functies onder handbereik zoals navigatie, het makkelijk vinden van informatie of het aanschaffen van bijvoorbeeld regionale of individuele skipassen. De actuele weersomstandigheden voor alle skiresorts kunnen hier gechecked worden. Ook sneeuwval, openingstijden en bovendien alle webcams van elk individueel resort zijn met één klik bereikbaar op www.skilife.skin zijn.

Meest recente reacties

19.05 | 08:24

Te bereiken via de schrijver Henk Radstake telefoon 0578 - 617734

18.05 | 13:44

Waar kan ik dat boek aanschaffen?

15.12 | 19:30

Zo dat is effe mooi om te horen, oftewel te lezen. Schitterend Thea, zo'n prachtige onderscheiding zet - letterlijk en figuurlijk - zoden aan de dijk! Namens Fransien en mij van harte gefeliciteerd !

15.12 | 10:51

U heeft ons huis heel mooi op de foto gezet dank daarvoor. (eerste foto in het midden). Banne is een prachtig authentiek dorp waar wij sinds 25 jaar onze gite hebben opgebouwd

Deel deze pagina