September en oktober in teken van natuur in Algarve

 De Algarve is bij Nederlanders al jaren een populaire strandbestemming, maar biedt bezoekers veel meer dan alleen zon, zee en strand. Steeds vaker weten vakantiegangers deze regio ook buiten het hoogseizoen te vinden. Want met iets mildere temperaturen dan in juli en augustus is het najaar een perfecte periode om eropuit te trekken. Vooral actievelingen en natuurliefhebbers kunnen de komende maanden hun hart ophalen in de Algarve. De prachtige natuur van de Zuid-Portugese regio staat namelijk centraal tijdens de evenementen Algarve Nature Fest en het Birdwatching Festival.

Mountainbiken of paddleboarden?

Op 21 en 22 september vindt het Algarve Nature Fest plaats langs de Riverside Promenade in het kustplaatsje Olhão. Het event, dat een vernieuwd concept heeft, brengt een scala aan activiteiten, waaronder mountainbiken, themawandelingen, introductiecursussen voor zeilen en duiken, standup paddling, kajakken en verschillende boottochten. Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk, maar er moet wel gereserveerd worden. Het evenement laat goed zien wat de Algarve allemaal te bieden heeft op het gebied van outdoor activiteiten. De Portugese regio is een namelijk een walhalla voor fietsers, wandelaars en vogelspotters, maar ook degenen die op zoek zijn naar adrenaline kunnen op avontuur. Surfen, bodyboarden, kitesurfen, dolfijnen spotten, klimmen, duiken of paragliden, de Algarve is dé perfecte regio voor een actieve vakantie met vrienden of familie.

Jaarlijkse vogeltrek

Van 10 tot en met 13 oktober vindt in Sagres het 10e Birdwatching & Nature Activities Festival plaats. Uit heel Europa verzamelen vogelaars en natuurliefhebbers zich om een glimp op te vangen van de meest bijzondere vogels die op weg zijn naar hun overwinteringsgebieden in Afrika. En of je nu wel of geen vogelaar bent, Sagres is van 10 t/m 13 oktober dé plek om de Algarve op haar mooist te zien. Ondanks dat de naam van het festival anders doet vermoeden draait het evenement niet alleen om vogels. Uiteraard kunnen vogelaars tijdens verschillende excursies op het land en vanaf de zee de meest bijzondere vogelsoorten spotten, maar ook walvissen, dolfijnen en andere diersoorten bepalen het natuurlijke beeld van de Algarve. Daarnaast worden er voor jong en oud activiteiten georganiseerd waar archeologie, geologie, geschiedenis en biodiversiteit centraal staan. Kortom, alle natuurliefhebbers komen tijdens dit jaarlijks terugkerende festival aan hun trekken.

Meest recente reacties

19.05 | 08:24

Te bereiken via de schrijver Henk Radstake telefoon 0578 - 617734

18.05 | 13:44

Waar kan ik dat boek aanschaffen?

15.12 | 19:30

Zo dat is effe mooi om te horen, oftewel te lezen. Schitterend Thea, zo'n prachtige onderscheiding zet - letterlijk en figuurlijk - zoden aan de dijk! Namens Fransien en mij van harte gefeliciteerd !

15.12 | 10:51

U heeft ons huis heel mooi op de foto gezet dank daarvoor. (eerste foto in het midden). Banne is een prachtig authentiek dorp waar wij sinds 25 jaar onze gite hebben opgebouwd

Deel deze pagina